Banca Transilvania a anunţat că amână majorarea comisioanelor la tranzacţiile cash, după ce băncile au fost aspru criticate pentru că au speculat măsurile Guvernului de plafonare a plăţilor cu numerar.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că Banca Transilvania a mărit comisioanele la anumite operațiuni cu numerar, menționăm:

  • BT are printre cele mai mici comisioane la procesarea numerarului, atât în cazul persoanelor fizice, cât și pentru companii.
  • BT are cea mai mare rețea de ATM-uri din România (1.850, din care peste 1.000 sunt amplasate în localități mici și medii, inclusiv din zona rurală), peste 500 de unități (care aproape toate) procesează cash și o rețea de acceptare formată din peste 120.000 de terminale POS.
  • BT a crescut numărul de bancomate și a menținut numărul unităților care operează cash, în condițiile în care multe bănci au decis să limiteze aceste operațiuni, ajungând astfel să proceseze peste 100 de miliarde de lei anual.
  • Între ajustarea comisioanelor aplicate de BT și măsurile fiscale anunțate recent (privind limitarea operațiunilor cu numerar) – nu există nicio legătură. Măsurile BT au fost discutate și analizate intern cu mult timp în urmă, în condițiile în care timp de trei ani nu au existat majorări, iar costurile de procesare pentru numerar și mentenanța aparatelor folosite au crescut constant
  • Cu toate că tendința în piața bancară și în lumea civilizată, în general, este de a limita operațiunile cu numerar, BT va continua să susțină un ecosistem puternic de gestionare al banilor românilor, menținând în siguranță tranzacțiile în numerar. Astfel, BT va continua investițiile susținute în capacitățile de procesare a numerarului.

Totuși, BT a decis să amâne, pentru moment, orice creștere a comisioanelor la operațiunile cu numerar”, transmite BT., potrivit Stiripesurse.ro.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *