Sărbătorile pascale sunt un prilej de mare bucurie, dar și o perioadă în care se generează cantități considerabile de deșeuri. Cu un comportament responsabil, prin gesturi mici, putem proteja mediul prin depozitarea corectă a deșeurilor, pe tipuri de categorii, și chiar să reducem cantitățile de deșeuri generate în această perioadă, și nu numai, prin:
– Evitarea risipei alimentare – cumpărarea de alimente în exces care ajung la coșul de gunoi;
– Folosirea pungilor pentru cumpărături reutilizabile;
– Orientarea către produsele vrac și către cele cu mai puțin ambalaj- cu un impact scăzut de mediu;
– Orientarea către acele bunuri care pot fi folosite de mai multe ori, renunțând la cele de unică folosință;
– Cumpărarea de produse ale căror ambalaje pot fi refolosite;
Cum sortăm și depozităm corect deșeurile de ambalaje generate în această perioadă, datorită diferitelor activități specifice sărbătorilor pascale? Colectarea separată a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.
● Unde depozităm deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton? Aceste deșeuri se colectează în containerul ALBASTRU sau inscripționat corespunzător.
● Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal? Aceste deșeuri se colectează în containerul GALBEN sau inscripționat corespunzător.
● Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip sticlă? Aceste deșeuri se colectează în containerul VERDE sau inscripționat corespunzător.
Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale nr. 25.
RECICLÂND DEȘEURILE:
– Conservăm resursele naturale;
– Diminuăm cantitatea deșeurilor;
– Reducem nivelul emisiilor nocive din aer – reducem poluarea;
– Păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare.
Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!
Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.