Întrucât subiectul referitor la tragedia din Municipiul Curtea de Argeș a generat discuții aprinse și ținând cont de faptul că incidentul a fost generat de traversarea unui ”podeț” improvizat, pe timp nefavorabil, am considerat că ar fi oportun să aflăm de ce această podișcă nu a fost prevăzută cu elemente de siguranță (parapeți laterali).

Surpriza a fost că pentru acest podeț nu există niciun fel de autorizație de construire, de amplasare.

Ciudat (mai degrabă suspect) este faptul că deși reprezentanții mai multor autorități știau de existența acestui podeț și cunoșteau faptul că este folosit de cetățeni ca să traverseze pârâul nimeni nu a cerut demolarea lui – DE ÎNDATĂ – atât timp cât a fost plasat acolo fără documente legale.

În aceste circumstanțe, cerem Instituției Prefectului Argeș să dispună verificări, din competența sa, pentru a stabili, următoarele:

  1. Podețul artizanal, despre care se tot discută că este folosit de către locuitorii cătunului respectiv, pentru a ajunge la casele lor, este amplasat legal?
  2. Specialiștii în domeniul ”situațiilor de urgență” sunt de părere că poziționarea acelui ”podeț”, în locul respectiv și la nivelul respectiv (ca înălțime), poate genera un risc de inundații necontrolate? Fiind foarte jos, acesta poate bloca crengi aduse din amonte devenind efectiv un baraj, natural, ce acumulează cantități mari de apă, iar sub presiunea mare poate ceda brusc determinând curgeri masive de ape, în viitură, spre aval, antrenând materiale dure ce se deplasează cu viteze mari. Este evident că aceste curgeri de apă necontrolate pot reprezenta amenințări la adresa vieților omenești și a bunurilor materiale din aval;
  3. Dacă nu există documente legale de amplasare a podețului (de la Apele Române, Primărie etc …) de ce nu a dispus NIMENI, DE ÎNDATĂ, demolarea/îndepărtarea lui, atât timp cât autoritățile știau de el (se vorbește de podeț în toată corespondența scrisă, purtată cu petenții)? Au trecut pe acolo ”specialiști” de la mai multe instituții și nimeni nu a înlăturat ”factorul de risc”?

Așteptăm răspunsul Prefecturii și-l vom publica pentru a fi cunoscut de toți cititorii noștri.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 4

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *