
Astăzi, 14 martie 2025, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Construire centru de colectare deșeuri prin aport voluntar în Municipiul Pitești”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune”, Subinvestiția I1.A. „Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar”.
“Vom avea, la Pitești, primul centru de colectare prin aport voluntar, prin care se facilitează colectarea separată a deșeurilor reciclabile și a celor speciale.
Am semnat astăzi, 14 martie 2025, contractul de execuție lucrări a platformelor de colectare, parte a proiectului în valoare de 4,5 milioane de lei, finanțat prin PNRR.
Centrul de la Pitești va include platforme pentru containere, dar și zonă verde, sistem de iluminat și supraveghere video, precum și echipamente moderne pentru gestionarea eficientă a deșeurilor.
Cetățenii vor putea aduce aici deșeuri voluminoase, periculoase, biodegradabile, electrice sau din construcții.
Lucrările vor dura 6 luni, iar platforma va beneficia de dotări asigurate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.@, transmite Cristian Gentea.
Contractul de execuție lucrări este în valoare de 2.339.027,31 lei (cu TVA) și va fi realizat de către Asocierea S.C. BLUART ROM GRUP S.R.L. (Leader) – ENERGO PREST COMPANY S.R.L. (asociat), având o durată de execuție de 6 luni. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 4.558.787,66 lei (cu TVA).
Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări.
Lucrări propuse prin proiect:
Pe lângă lucrările de amenajare descrise mai sus, platforma va fi prevăzută cu următoarele dotări care vor fi furnizate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP):