Îl știți pe primărușul plângăcios Gheorghe Voicu, ăla care se tot jelește că el nu a dezvoltat comuna că nu are bani, că nu-i dă domnul Mînzînă?

Ca să știți adevărul despre această ”p*zdă plânge” (expersie din popor cu referire la de-al de ăștia) trebuie să știți că Primăria comnunei Bârla are un excedent bugetar în sumă de 2.843,5 mii lei (cca.580.306 euro), în condițiile în care bugetul anual este de 4.121 mii lei.

Ce înseamnă excedent, adică bani în visterie, necheltuiți.

Primarul neputincios se apără și spune că el face economii și că strânge banii.

Cetățenii reclamă – în schimb – lipsa de investiții menite să asigure ridicarea nivelului lor de trai.

La ce le folosește cetățenilor care-și rup mașinile și picioarele pe ulițe desfundate ori celor fără apă sau canalizare, cu gospodăriile inundate, că ai tu bani strânși, dacă nu sunt folosiți în beneficiul locuitorilor?

Ia calculați voi dragi locuitori ai comunei Bârla ce fonduri nerambursabile consistente ar fi putut fi atrase dacă se foloseaaceastă suma de bani, ca parte proprie de cofinanțare.

Sunt programe și cu 2% aport de cofinanțare din partea primăriei, așa că, cu acești 2.843,5 mii lei se puteau obține proiecte de investiții de până la 142.157,5 mii lei (da, da …adică 29 milioane euro).

Cel mai mare procent de cofinanțare este de 10% (Programul Anghel Saligny), situație în care Primăria com.Bârla ar fi putut să aplice pentru proiecte în valoare totală de 28.431,5 mii lei (cam 5,8 milioane euro).

E, acum analizați voi, e gospodar primarul Gheorghe Voicu că nu folosește acești bani sau e incompetent, atât timp cât nu e în stare să-i inmulțească rapid și să dezvolte comuna?

În neputința lui crasă, ”p*zdă plânge” se tot jelește și cerșește bani de la bugetele naționale și județene.

Pune băi mâna pe muncă, accesează programe cu resurse financiare nerambursabile ca să dezvolți comuna … aia pe care o ții de ani de zile în mizerie, noroaie și sărăcie!

PS: În realitate, în micimea și ticăloșia sa, primarul Gheorghe Voicu preferă să țină comuna în mizerie timp de 3 ani și jumătate, pentru ca înainte de alegeri să implice acești bani în proiecte pentru a le scoate occhii alegătorilor … ”ia uitați-vă că am început și eu să muncesc după 3 ani și jumătate, sărmanilor care sunteți. Votați-mă!”

Chiar așa de proști să fie cetățenii??? Să accepte ei, din nou, astfel de ”mișmașuri”?

Mai rău e că unii bieți locuitori se prăpădesc și nu mai apucă să se bucure de aceste investiții, dar ce contează pentru Gheorghe Voicu … lui să-i fie bine, să mai prindă un mandat de primar și în 2024.

Doamne ferește!

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.3 / 5. Număr de voturi: 6

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *