Miercuri, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în orașul Mioveni se va respecta tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională a satului românesc.

Ca în fiecare an, focuri simbolice vor fi aprinse doar în locurile amenajate și supravegheate de reprezentanții S.V.S.U. Mioveni, alături de cei ai primăriei și Centrului Cultural Mioveni.

„ În seara zilei de miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 19.00, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în orașul Mioveni se va respecta tradiția 𝑭𝒐𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒍𝒖𝒊 𝑺𝒖𝒎𝒆𝒅𝒓𝒖.
Ca în fiecare an, focuri simbolice vor fi aprinse doar în locurile special amenajate și supravegheate de reprezentanții S.V.S.U. Mioveni, unde personalul primăriei și Centrului Cultural Mioveni vor împărți covrigi participanților, conform datinii populare.
Atenție, la aprinderea focurilor simbolice nu folosiți alt material combustibil în afara lemnului! Arderea deșeurilor și a anvelopelor uzate este considerată infracțiune și se pedepsește ca atare „! transmite primăria orașului Mioveni

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *