Administrația licală piteșteană are şi o puternică componentă de responsabilitate socială

“Suntem într-o perioadă în care grija pentru cei din jur, conceptul de ajutor şi dorinţa de a face bine se resimt mai puternic decât oricând.

Dincolo de marile proiecte de dezvoltare, de milioane de euro investiţi în infrastructură, educaţie şi sisteme de servicii publice, administraţia are şi o puternică componentă de responsabilitate socială.

Nu am neglijat-o nicio clipă şi am încercat să acoperim o plajă largă de nevoi, de la cele legate de spaţiile de locuit pentru familii şi tineri, la cele legate de asistenţă medicală şi consiliere psiho-socială, îndreptându-ne în acelaşi timp atenţia către copii, bătrâni şi categorii aflate în diferite grupe de risc.

✅️ 5,5 milioane de euro, bani din PNRR vor fi investiţi pentru construcţia a două noi blocuri.
Acestea vor însuma 80 de apartamente, cu o suprafaţă medie de cca 60 mp/ apartament şi urmează să fie destinate tinerilor specialişti pe care Piteştiul vrea să îi păstreze acasă sau să îi atragă.
Construim aceste două blocuri pe strada Smârdan și în Războieni.

✅️ 55 de garsoniere și 4 apartamente au devenit deja locuințe sociale prin transformarea Căminului C3 din cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Dima”.
1,96 milioane de euro, fonduri obţinute prin Programul de Locuințe Sociale au fost investite în această transformare totală.

✅️ 391.000 de euro, fonduri POCU, au fost investiţi pentru reabilitarea blocului de locuințe sociale Coremi, lucrările asigurând îmbunătățirea condițiilor de viaţă pentru 200 de persoane.

Pentru fiecare din cele 99 de garsoniere a fost extins spațiul de locuit cu aproximativ 10 mp. A fost extinsă rețeaua electrică în spațiile noi, s-au realizat lucrări de anvelopare în vederea creșterii eficienței energetice, precum și lucrări de reparații.

Dincolo de aceste fonduri nerambursabile, am investit 266.200 de euro din bugetul local pentru branșarea unui număr de 90 consumatori care locuiesc în blocul de locuințe sociale Coremi şi care riscau să rămână fără energie electrică.

✅ ️De asemenea, a fost înființat un Centru Multifuncțional Comunitar care va oferi asistenţă medicală, activități de recuperare, informare şi consiliere psiho-socială, sprijin pentru persoanele aflate în grupe de risc.

✅️ În scopul regenerării urbane a zonelor marginalizate din municipiul Pitești au fost reabilitate spațiile verzi și au fost realizate locuri de joacă pentru copiii din Războieni, din zona Coremi și în vecinătatea Colegiului Tehnic ”Dimitrie Dima”.

✅️ Sunt gata realizate și depuse la CNI documentațiile aferente construirii și dotării a două noi dispensare în Cartierele Negru Vodă și Războieni.

✅️ Am asigurat subvenții pentru asociațiile și fundațiile de asistență socială, valoarea acestora în 2023 fiind de 77.840 de euro.

✅️ Am continuat acordarea de gratuități elevilor pentru transportul în comun, bifând, în 2023, o creștere cu 34% a sumei alocate față de anul precedent.

✅️ Contribuim anual la asigurarea unei mese calde persoanelor nevoiașe din Pitești, asigurând în paralel – pentru aproape 600 de beneficiari – pachetele de alimente și produse igienice.

Mulţumesc pentru încredere!
Suntem o forţă împreună!”, transmite Cristian Gentea.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *