Astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi primul ministru Marcel Ciolacu au susţinut o conferinţă de presă ȋn care au vorbit despre importanţa proiectelor de infrastructură, care se află pe agenda Ministerului Transporturilor.

 

“Am discutat astăzi cu premierul Marcel Ciolacu despre ritmul proiectelor pe șantierele mari din toate sectoarele de infrastructură.

Dezvoltarea economiei românești este strâns legată de reușita acestor investitii.

Trebuie să maximizăm eficiența transportului rutier, feroviar, naval și aerian pentru ca Romania să devină un puternic Hub pentru transportul european de persoane și de marfă!

Am discutat, astăzi, despre abordarea strategică pentru acest domeniu cu premierul Marcel Ciolacu și cu directorii marilor companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor.

Prioritară este absorbția fondurilor europene din actualul cadrul financiar, PNRR, prin realizarea proiectelor mari de infrastructură rutieră și feroviară.

Un rol determinat pentru Romania îi revine Portului Constanța atât pe componenta maritimă, fluvială, cât și pe cea feroviară și rutieră între Uniunea Europeană și Asia, Africa sau Orientul Mijlociu.

Iar Guvernul se angajează să consolideze rolul acestui Port prin continuarea investițiilor.

Investițiile trebuie accelerate și pe Coridoarele europene de transport rutier și feroviar, care la rândul lor fac parte din ansamblul infrastructurii cheie a României și a Uniunii Europene.”, a anunţat Grindeanu, pe pagina sa de socializare.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *