Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean, a fost împreună cu Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, la Stoenești, acolo unde doi argeșeni ne arată că munca susținută, pasiunea și sprijinul din partea autorităților pot aduce plus valoare.  La Stoenești s-a deschis un Centru de Colectare a laptelui realizat de Marius Oancea prin programul de investiții din zona montană finanțat de MADR și a fost inaugurat Punctul Gastronomic Local Casa Tanti Maria din Stoenești.
La cele două momente au fost prezenți și vicepreședintele CJ Adrian Dumitru BUGHIU, președintele Comitet de Masiv Grupa de Munți Făgăraș și membru al Consiliului Național al Muntelui, subprefecții Marius Pîrvu și Bogdan Minciunescu, precum și primarii din zona montană din Stoenești, Lerești, Mușătești, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Cetățeni, Vulturești, Hârtiești, Davidești și Brăduleț și doctorul Ionel Vișinescu, consilier superior în cadrul Oficiului de Dezvoltare Montană Curtea de Argeș din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Familia Oancea este o familie de medici. Marius este medic stomatolog, soția sa diabetolog. Cu toate acestea, nu a putut lăsa deoparte moștenirea de la părinții săi, astfel că a avut grijă de gospodărie, a extins-o și acum a ridicat un punct de colectare a laptelui în comuna sa, o investiție. Laptele colectat este preluat de o fabrică de procesat tot din Argeș.
„Tanti Maria” este un brand deja cunoscut în Argeș, produsele sale fiind prezente și promovate la multe dintre evenimentele Consiliului Județean. Acum, în Stoenești puteți găsi și Punctul Gastronomic Local, unde puteți degusta 21 de produse montante atestate!
„Președintele Ion Mînzînă este un om antrenat în câmpul muncii și atent la detalii. Vreau să îl felicit pentru performanța în administrație și investițiile record făcute în județul Argeș. Sunt lucrări care se execută în fiecare localitate. Îl felicit și pentru că tot timpul este alături de producătorii agricoli. A fost mereu un sprijin, cel puțin pentru mine, pentru că indiferent de programele pe care le-am început la ministerul Agriculturii, dacă nu există în teritoriu oameni destoinici, dispuși la efort pentru a concretiza aceste programe, nu se poate ajunge la rezultate precum cele de aici, de la Stoenești” – Petre Daea, fost ministru al Agriculturii.
„Împreună cu primarii noștri, cu investițiile Consiliului Județean Argeș, am depus eforturi pentru a asigura infrastructura necesară dezvoltării satului argeșean. Și, grație programelor guvernului Ciolacu, încep să se vadă și primele rezultate. Împreună cu fostul ministru Petre Daea, inițiatorul mai multor proiecte pe zona montană dedicate fermierilor și producătorilor locali, am fost la Stoenești pentru a vedea și inaugura două modele de succes în ceea ce înseamnă inițiativa privată și finanțările puse la dispoziție de ministerul Agriculturii. Producătorii locali sunt nu doar oameni harnici, ci și cu multă pasiune. Pentru că nu poate fi altfel Marius Oancea, cel care dimineața și seara este fermier, din dragoste pentru animale și pământul lăsat de părinți, iar în restul zilei este medic stomatolog. Marius a deschis un Centrul de Colectare lapte, produs pe care îl livrează la o fabrică de produse lactate și brânzeturi tot din Argeș. Oamenii au înțeles că trebuie să respecte anumite norme de siguranță, calitate și gust pentru a intra pe piață. Tot așa cum a înțeles rețeta succesul și „Tanti Maria”, care a deschis astăzi Punctul Gastronomic Local! Un loc cu 21 de produse acreditate, cu alte 150 de produse variate, toate preparate la Stoenești, din produse locale, de tanti Maria și de cei șapte angajați ai săi. Două exemple care ar trebui să îi motiveze și pe alți producători să le urmeze exemplul, iar pe noi să consumăm produse sănătoase și gustoase din Argeș”, a menționat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.
„Zona montană înseamnă aproximativ 30% din suprafața județului Argeș, astfel că prezența noastră aici are ca scop promovarea acestor investiții, să arată oamenilor din zona montană că se poate dezvolta activitatea pe care o desfășoară și să o transforme într-o afacere profitabilă. Domnul ministru Petre Daea este cel care a pornit aceste programe pe vremea când conducea ministerul Agriculturii, iar președintele Ion Mînzînă, prin investițiile și acțiunile Consiliului Județean Argeș, a fost mereu alături de producătorii din zona montană” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș, președintele Comitet de masiv grupa de munți Făgăraș și membru al Consiliului Național al Muntelui.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *