Există în Argeş comune ale căror administraţii locale vin în mod constant în ajutorul comunităţii care a ales prin vot oamenii care să o reprezinte. Se poate spune că unele comunităţi au ales cu raţiune şi pe baza proiectelor şi programelor pprezentate de candidaţi, aşa cum s-a întâmplat în comuna Dărmăneşti, Argeş, unde primarul Emilian Ciolan a reuşit să aducă plus valoare la nivelul localităţii. Una din priorităţile sale a fost infrastructura de învăţământ pe care a modernizat-o şi a existins-o pentru ca toţi copiii din comună, dar şi cadrele didactice să desfăşoare activitatea educaţională în cele mai bune condiţii. Şcoala din centrul comunei Dîrmăneşti a intrat într-un proces de extindere, care , potrivit primarului Emilian Ciolan, se apropie de final.

„Suntem aproape de final cu extinderea Școlii de centru. Deja se lucrează la interior, la finisaje. Extinderea cuprinde o sală pentru bibliotecă, sală de studiu, secretariat și două birouri destinate conducerii unității de învățământ. În cadrul aceleiași școli, anul trecut am alocat fonduri pentru reabilitarea a două clase. Cu sala de sport am ajuns cu lucrările la acoperiș. Sperăm ca anul acesta obiectivul să devină funcțional.”, spune primarul Emilian Ciolan.

O altă investiţie a primăriei extrem de importantă pentru condiţiile de trai ale comunităţii din Dârmăneşti a fost creşterea debitului de apă furnizat populaţiei din comună. În acest scop, la Piscani sunt gata să înceapă forările pentru un nou puţ de mare adâncime care poate furniza suficientă apă pentru nevoile oamenilor.

În vederea sporirii debitului de apă, la Piscani vor demara lucrări de forare a unui nou puț, la o adâncime de 250 de metri.

„Au fost comandate din Olanda stații de demanganizare, deferizare și clorinare a apei. Din toamnă, va începe aici și construcția unui bazin de stocare, de 60-70 mc, pe lângă cel existent, care are o capacitate de 200 mc. În acest fel, locuitorii din Piscani și Negreni nu vor mai avea probleme cu apa, în perioadele de secetă”, a precizat primarul din Dârmănești.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *