Vacanța de vară este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Copiii se bucură de sejururi la mare sau la munte împreună cu familiile lor sau cu prietenii. Și copiii din centrele de plasament ale DGASPC Argeș își vor petrece vara în tabără la munte. Primul grup, de 21 de copii, de la Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești se află deja în tabăra de la Arefu.
Astăzi în mijlocul lor s-a aflat președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Marius Nicolaescu.
„Sunt părinte, știu ce înseamnă bucuria de a-ți petrece timpul în familie. Pentru acești copii, familia înseamnă comunitatea. Și am vrut să văd cum se simt aici, în tabăra de la Arefu. Care sunt condițiile. Dar, mai ales, am vrut să le transmit că noi suntem alături de ei și că facem tot ce putem pentru a le face viața mai frumoasă. Mi-au prins bine discuțiile cu ei, mi-au luminat ziua. Sunt copii luptători, sunt copii cărora le place viața, chiar dacă pentru unii dintre noi ni s-ar părea una grea. M-au umplut de optimism” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș
“Pentru minorii instituționalizați, bucuria unei vacanțe reușite este asigurată și de activitățile în care sunt implicați, de modul în care își petrec timpul. Astfel, aici, pe lângă drumețiile montane, ei fac cursuri de dans, învață să cânte la diferite instrumente muzicale, canto, dar și să picteze. Le mulțumesc tuturor celo care sunt alături de noi și ne ajută să le oferim câteva zile frumoase și, cred eu, interesante” – Tatiana Eftime, director general DGASPC Argeș.
Taberele, la care vor participa majoritatea copiilor instituționalizați, sunt susținute de DGASPC Argeș și Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Asociația „Sfinții Spiridon și Elena” și vor fi organizate până în luna septembrie, cu sejururi de 5-7 zile.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *