Primăria Pitești continuă, și în anul 2023, procesul de bugetare participativă – „Piteștiul se implică!”. Piteştenii pot vota proiectul preferat, pe care ar dori să-l vadă implementat ȋn municipiu. Proiectul care adună cele mai multe voturi va fi finanţat şi va deveni realitate.

 

“Cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare, în intervalul 1 – 30 octombrie 2023 derulându-se procedura de evaluare a proiectelor depuse de către piteșteni, în cadrul actualei ediții.

În prima etapă a ediției a III-a a programului de bugetare participativă derulat de către municipalitatea piteșteană, au fost depuse 8 proiecte din următoarele domenii:

  • Parcuri, spații verzi și locuri de joacă (5);
  • Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.) (2);
  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației (1).

După etapa de analiză a proiectelor depuse, urmează afișarea proiectelor eligibile care intră în procedura de vot.

Prima ediție a procesului de bugetare participativă, la Pitești, s-a desfășurat în perioada martie – iunie 2022, câștigător al ediției fiind proiectul „Amenajare teren multifuncțional pentru fotbal/baschet/tenis, în spațiul viran de pe strada Cornel Chiriac”, aflat, în prezent, în faza de execuție a lucrărilor.

În perioada septembrie – decembrie 2022, a fost derulată a doua ediție a procesului de bugetare participativă în municipiul nostru, în urma căreia propunerea de proiect „ Teren multifuncțional pentru fotbal / baschet / tenis – cartier Tudor Vladimirescu” a obținut cele mai multe voturi ale cetățenilor care și-au exprimat opinia, prin intermediul platformei de bugetare participativă existente pe site-ul Primăriei Pitești. Acest proiect se află, în prezent, în etapa de achiziție a proiectării și execuției de lucrări.”, transmite Compartimentul de Comunicare al Primăriei Municipiului Pitești.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *