Motto:”Oamenii se nasc inegali, astfel că revine STATULUI sarcina de a-i pune pe toți membri societății pe picior de egalitate juridică. Apoi, dacă a reușit acest obiectiv, statul trebuie să asigure echitatea socială.” (www.juridice.ro, Egalitate și echitate – Prof. univ. dr. av. Mihai Adrian Hotca).

În ceea ce privește ”egalitatea juridică” nici n-are rost să mai vorbim.

Bătrânele, sărmanii, ăia săracii care fură o conservă sau o găină, merg la pușcărie – ”băieții deștepți” stau fugiți pe afară, huzuresc în lux până se prescriu faptele și apoi se întorc tacticos în țară. Nu stau nicio secundă la bulău.

Echitate socială?

De la pensiile mizere primite de majoritatea românilor – până la alea nesimțite primite de ”speciali”, ne-au umplut ăștia de ”echitate socială”, pe piept.

Să mai vorbim de salarii?

Să mai comparăm salariile de la privat cu cele de la stat?

Să mai punem în balanță veniturile ălora care se trezesc la 5 AM (dimineața) să prindă RATA ca să ajungă la serviciu, unde muncesc pe rupte, până seara – cu salariile primite de ghiftuiții de la stat sau de ăia cu mai multe servicii la stat (Goe Cosmin Petrescu și tu ești printre ei, cu 5 joburi la stat)?

Acum vrem doar să vă arătăm cum guvernanții noștri ADÂNCESC inechitățile sociale, deși se tot jură că fac ordine în biată astă țărișoară.

În avântul lor electoral, politicienii s-au grăbit să mărească salariile primarilor, angajaților din primării și consiliile județene, dar nu și-au dat seama că au generat o mare inechitate angajaților din Prefectură.

Bietu’ Radu Perianu – Prefectul județului Argeș – ”șade, tăcut, pe c*r” și nu spune nimic cu privire la faptul că în instituția sa este un mare scandal.

După ce angajații au protestat – timid, ce-i drept – în urmă cu ceva timp l-au rugat pe renumitul Prefect să facă demersuri pentru a le fi mărite și lor salariile. În apărarea lor, protestatarii au arătat care sunt salariile în primăriile din orașe, de la Consiliul Județean, din alte instituții ale statului similare, rugându-l SĂ FACĂ CEVA PENTRU EI.
Văzând că nu face nimic, de ieri, la Prefectura Argeș, pentru a forța mâna guvernanților să-și aplece privirile și asupra angajaților, toată activitatea se desfășoară prin registratură. Nu mai există varianta ca un primar să dea un telefon că are nevoie de un aviz și totul să se rezolve pe repede-înainte. Totul trece pe la registratură și parcurge circuitul normal, categoric și mai greoi.

Ministrul de interne este liberal (Lucian Bode, ăla cu plagiatul) ca și Prefectul lor (bietu’Radu Perianu), salariații prefecturii chiar au avut așteptări mari.

O știau și pe liberala Alinuța cu gura mare, agitată … erau siguri că o să le reușească.

Țeapăăă … bineînțeles că pe bietu’ Radu l-a durut la ”pantofii sport”, iar Alinuța era prinsă cu niște negocieri de sinecuri.
Sărmanii salariați au bătut și la ușile subprefecților – dacă pe ăla de la PNL l-a durut la bască, poate ăștia ai PSD o să-i ajute.

Unul dintre subprefecți a fost chiar amabil și a rugat-o pe Simona Bucura Oprescu să îi sprijine pe protestatari.
În prima fază, Simona Bucura Oprescu a inițiat niște demersuri, dar în ultimul timp nu s-a mai auzit nimic. E liniște și pace!

Celălalt subprefect a avut un comportament execrabil, dar la câtă minte are a fost iertat repede … ”de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”, și-au zis salariații Prefecturii.

În concluzie, luați ”echitatea socială” de la Guvernul liberalului Nicolae Ciucă.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2.8 / 5. Număr de voturi: 13

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *