Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că 131 de spitale, inclusiv Spitalul Județean Argeș din Pitești, vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă, printr-un proiect al Băncii Mondiale în valoare de circa 40 de milioane de lei.
Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienţilor, pot oferi sfaturi şi instrucţiuni pentru primul ajutor şi pot decide imediat conduita medicală pentru pacienţi, până la sosirea acestora la spital. Acest tip de telemedicină poate salva timp preţios în situaţii critice şi poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistenţă medicală este limitat.
Soluţiile digitale sunt compuse din echipamente hardware şi software IT, comunicaţii de date în vederea asigurării infrastructurii necesare pentru comunicarea cu centrele regionale de telemedicină de urgenţă. De asemenea, o componentă importantă a proiectului este reprezentată de trainingul personalului medical din serviciile de urgenţă pentru utilizarea la capacitate maximă a soluţiei digitale.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *