Cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați”, Ediţia a XXXVII-a, s-a consumat, ieri, la Mioveni!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, au fost gazdă împreună cu primarul Ion Georgescu sutelor de dansatori din țară și din străinătate. Nu au lipsit de la eveniment nici parlamentari, consilieri județeni și consilieri locali.
Tot ieri, organizatorii au oferit tuturor ansamblurilor prezente Trofeul Carpați 2023! Un trofeu a primit și primarul Ion Georgescu din partea președintelui Ion Mînzînă.

După defilarea din centrul orașului, a urmat spectaculosul moment al demonstrațiilor din fața primăriei orașului Mioveni, după care primarul Ion Georgescu a primit, oficial, șefii delegațiilor. Seara a urmat un adevărat regal de culoare și dans. Cu zâmbete pe buze, în ciuda căldurii, dansatorii au demonstrat adevărate valențe artistice și acrobatice care au încântat numerosul public prezent în Centru Civic al orașului Mioveni.

„Mulțumesc tuturor ansamblurilor prezente la Mioveni. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean pentru că suntem parteneri în acest Festival. Suntem gazdă și sper ca spectacolul să vă încânte. Dedic acest Trofeu tuturor locuitorilor din Mioveni și artiștilor!”- Ion Georgescu, primar Mioveni.

„Sunteți minunați! Cred că astăzi, aici, este un exemplu despre ceea ce înseamnă prietenia între oameni. La Mioveni am găsit mereu o organizare exemplară. Parteneri în acest festival de Folclor. Bucurați-vă de aceste momente frumoase! Copiii aceștia minunați care urmăresc obiceiurile populare să ducă mai departe tradițiile noastre românești, iar dumneavoastră, cei care sunteți de o vârstă mai înaintată, să fiți liniștiti că ați lăsat pe mâini bune pe păstrătorii de tradiții. Îi mulțumesc primarului Ion Georgescu, care este un exemplu și cu care am avut mereu o colaborare foarte bună și apreciez că este alături de noi în acest Festival internațional. Să ne dea Dumnezeu liniște să ne creștem copiii frumos și în pace!” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Astăzi, 18 iulie, Festivalul Carpați se mută la Topoloveni!


Ora 18.00 – Parada ansamblurilor de dans participante la Festivalul Internaţional de Folclor „CARPAŢI”, pe traseul Casa de Cultură – Primărie Scurt moment artistic și primirea șefilor de delegații la Primăria Oraşului Topoloveni.
Ora 19.30 – TÂRG TOPOLOVENI – Înmânarea Trofeului “Carpați”, de către organizatori, Primăriei orașului Topoloveni.
Spectacol de dansuri folclorice prezentat de ansamblurile participante:
Vor urca pe scenă: Ansamblul „CIULEANDRA”, județul Argeș, Ansamblul “HODĂCEANA”, județul Mureș,
 Ansamblul „DOINA ARGEȘULUI”, județul Argeș și ansamblurile din Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Bulgaria și Georgia.
Miercuri, 19 iulie, Festivalul Carpați va fi, de la 18.30, la Costești, iar joi, 20 iulie, de la ora 17.00, la Curtea de Argeș.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *