Cererea de finanțare pentru proiectul „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș” a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.
Valoarea eligibilă a proiectului este de 2.357.967,39 lei cu TVA, din care valoarea aferentă stației de încărcare electrice este de 25.000 Euro/stație, respectiv 123.067,50 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.
“Este al treilea proiect depus pe PNRR (Planului Național de Redresare și Reziliență) de către Consiliul Județean Argeș pentru care s-a obținut finanțare. Astfel, Consiliul Județean Argeș a mai obținut finanțare pentru proiectele – „Elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J.) Argeș și „Laborator de radioterapie”. De altfel, pentru spitale, în decursul lunii decembrie 2022, Consiliul Judeţean Argeş a depus, spre finanţare prin PNRR, cinci proiecte: „Completarea dotării Spitalului Orăşenesc Regele Carol I Costeşti prin achiziţionarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie”, „Dotarea Spitalului Orăşenesc Regele Carol I Costeşti cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale”,”Lucrări de reparaţii capitale secţia ATI” – Spitalul de Pediatrie Piteşti, „Achiziţie de Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale” și „Laborator de radioterapie” pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti” – Marius Nicolescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
În ceea ce privește proiectul privind „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș”, obiectivele propuse a fi realizate sunt:
– reducere a consumului anual specific de energie final pentru încălzire (kWh/m²an)
– reducere a consumului de energie primară totală (kWh/m²an)
– reducere a consumului de energie primară utilizând surse convenționale (kWh/m²an)
– reducere a consumului de energie primară utilizând surse regenerabile la finalul implementării proiectului (kWh/m²an)
– reducere anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kg CO₂/ m²an)
În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele categorii de lucrări:
– realizarea termosistemului la exterior, parte opacă;
– înlocuire tâmplărie cu tâmplărie termoizolantă din PVC, cu 7 camere, geam triplu;
– izolarea termică a planșeelor peste sol și subsol;
– izolarea termică a soclului perimetral;
– izolarea termică și hidroizolarea terasei nou proiectate;
– reabilitarea termică a sistemului de încălzire și instalare sistem de climatizare;
– reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
– instalare sistem de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior;
– reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat în clădire;
– montare sistem de management energetic integrat pentru clădiri, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, pregătirea clădirilor pentru soluții inteligente.