SPP cere alocarea sumei de 1.800.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Serviciului de Protecție și Pază pe anul 2023, banii fiind necesari finanțării misiunilor cu demnitarii protejați. Proiectul se va discuta în ședința de Guvern de astăzi.

 

Extras din Nota de Fundamentare a Proiectului de Hotărâre:

„Pentru continuarea derulării activităților specifice de către Serviciul de Protecție și Pază este imperios necesară asigurarea creditelor de angajament și a creditelor bugetare destinate următoarelor categorii de cheltuieli:
1.800 mii lei pentru asigurarea finanțării misiunilor cu demnitarii protejați – fondurile solicitate sunt necesare pentru achiziționarea carburantului necesar asigurării transportului, întreținerii autovehiculelor utilizate cu ocazia misiunilor, achiziționarea biletelor de avion și plata cazării personalului aflat în misiune.
Frecvența, amploarea și locurile de derulare ale misiunilor nu sunt stabilite de către Serviciul de Protecție și Pază și nici nu pot fi anticipate de către instituție, fiind determinate de dinamica mediului de securitate de la nivel internațional/național.
Situația politico-militară din Ucraina a condus la derularea unui număr semnificativ de activități cu demnitari pentru care Serviciul de Protecție și Pază asigură măsuri de securitate, care au avut loc pe teritoriul național, în Ucraina sau în alte state. În mod similar, războiul din Israel a condus la deplasarea demnitarilor din competență într-o zonă cu grad ridicat de risc și va continua să necesite efectuarea și a altor deplasări cu demnitari din competență, pentru care sunt necesare măsuri suplimentare de securitate”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *