Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat nu mai putin de 43 de achitari in dosarul Consultanta (vizand in principal asa-zise fapte de abuz in serviciu), unde DNA, timp de 8 ani, a hartuit zeci de primari si viceprimari de comune si functionari publici din judetul Arges, precum si pe fostul presedinte PSD al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, si pe Mircea Draghici, fost deputat PSD din partea aceluiasi judet.

 

Initial, la 27 iunie 2018, magistratii supremi Horia Valentin Selaru, Francisca Vasile si Daniel Gradinaru au pronuntat 42 de achitari – cele mai multe in baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala („fapta nu exista”). In noiembrie 2019, completul de 5 ICCJ a dispus rejudecarea cauzei, in baza Deciziei Curtii Constitutionale nr. 417/2019, pe motiv ca fondul fusese solutionat de catre un complet nespecializat in solutionarea dosarelor de coruptie, scrie Luju.ro.

 

De data aceasta, celor 42 de achitari (toate dispuse acum pe „fapta nu exista”) i s-a alaturat a patruzeci si treia, fata de singurul inculpat condamnat la fond, care primise 2 ani de inchisoare cu suspendare. Este vorba despre fostul director Iulian Cioflan, care acum a fost achitat pe „fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege” (art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a CPP). De asemenea, unul dintre capetele de acuzare impotriva lui Constantin Nicolescu s-a facut praf pe litera c): „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *