Din categoria ”idei de afaceri de succes” vă propunem să analizați următoarea ”oportunitate”:

Să zicem că ”cineva” se hotărăște să o pună de o afacere … dar fără să se cocoșeze de muncă, una din care să se câștige mulți bani, repede, fără să bage mâna în buzunarul propriu.

Ar fi de preferat ca acel ”cineva” să fie politician întrucât i-ar fi mai ușor să găsească un primar (din același partid cu el) cu care să aranjeze să îi concesioneze izlazul/pășunea comunei, pe un preț derizoriu.

În continuare, s-ar accesa niște fonduri europene – distribuite prin Ministerul Energiei – și s-ar construi un parc fotovoltaic cu resurse financiare nerambursabile 100%. Din chimirul propriu nu s-ar scoate nicio lăscaie sau – cel mult – doar o sumă modică.

Pentru că este politician – ”băiat deștept” – ”cineva-ul” respectiv nu se va mai chinui, ani de zile, să exploateze ”investiția” și poate îl va lovi norocul ca parcul lui fotovoltaic (cu firmă cu tot) să fie cumpărat de o companie cu capital de stat – ELECTRICA SA (să zicem), astfel încât va baga toți banii primiți din fonduri nerambursabile în teșchereaua proprie.

Asta da afacere, nu bagi niciun ban, dar îți umpli buzunarele rapid cu marafeți … de la stat (din bugetul companiei ELECTRICA SA).

Vi se pare de interes?

Pare greu, dar dacă sunteți membru PNL (să zicem), primarul din același partid, ministrul energiei așijderea și în consiliul de administrație al cumpărătorului ELECTRICA SA este și un liberal de-al dumneavoastră – totul poate merge ca uns.

Este doar o coincidență că am scris cu ceva timp în urmă că purtătorul de cuvânt al PNL Argeș – Cătălin Andrei ar fi fost implicat în concesionarea unor terenuri în comuna Rociu administrată de fiul deputatului Aurel Bălășoiu – PNL – pe care urmează să se construiască parcuri fotovoltaice, cum întâmplător este și faptul că în consiliul de administrație al companiei ELECTRICA SA este Cosmin ”Goe” Petrescu (președintele PNL Curtea de Argeș), iar ministrul energiei este Sebastian Burduja – PNL.

Dacă s-or mai aloca și niște fonduri europene prin BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), unde ”asudă” Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu – președinta PNL Argeș, ar fi ”țâțâ de mâță”.

Astrele liberale sunt aliniate … la afaceri, că la rezultate electorale e haos, dezastru.

Afacerile-s pe primul loc … or mai vedea ei ce-or face și cu partidul, mai apoi.

Bravos!!!

PS

Citiți presa și veți vedea cum tot cumpără ELECTRICA SA parcuri fotovoltaice, dar și companii deținătoare de parcuri fotovoltaice.

De regulă, dacă a trecut perioada minimă de exploatare impusă prin programul de finanțare (3 ani + anul de implementare) se poate vinde activul – ”parc fotovoltaic”, direct. Dacă ești ”băiat ultra-deștept” și vrei să bagi banii europeni în buzunar mult mai repede, atunci vinzi firma cu totul.

Pentru că or să sară unii de cur în sus mai precizăm că dacă construiești un parc fotovoltaic cu fonduri europene nerambursabile, durata de recuperare a investiției proprii va depinde de aportul tău financiar.

Ai băgat puțini bani proprii (cofinanțare) – recuperezi banii imediat, ai investit mult – mai durează.

Pentru cel care cumpără parcul fotovoltaic construit de altul se consideră investiție proprie 100% deci durata de recuperare a investiției este maximă … plus riscuri crescute de scădere a performanțelor panourilor și cheltuieli de mentenanță.

Adică, ăla care cumpără parcul fotovoltaic e mai FRAIER, cel care îl construiește cu fonduri europene nerambursabile și îl exploatează e DEȘTEPT, iar ăla – ”conectat” unde trebuie – care construiește parcul fotovoltaic pe fonduri nerambursabile și îl vinde repede la fraier este EXTRA-DEȘTEPT.

Stabiliți voi unde se situează compania cu capital de stat care cumpără parcuri fotovoltaice construite de alții.
ELECTRICA SA nu poate accesa fonduri europene ca să-și construiască propriile parcuri fotovoltaice?

Pare că băieții descurcăreți au pus-o de un ”alt fel de ANRP” … tot să câștige bani nemunciți, tot să spolieze bugetul statului.

https://financialintelligence.ro/electrica-a-finalizat-achizitia-companiei-de-proiect-care-dezvolta-parcul-fotovoltaic-vulturu/
https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/electrica-cumpara-de-la-monsson-un-parc-fotovoltaic-cu-o-capacitate-20387962
https://www.economica.net/electrica-a-cumparat-trei-proiecte-de-parcuri-eoliene-si-fotovoltaice-cu-o-capacitate-totala-de-200-mw-de-la-muntmark_524421.html
……

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.1 / 5. Număr de voturi: 13

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *