ANI arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că în cazul lui Paul Mihai Nicu Precup, primar al comunei Mogoşoaia, judeţul Ilfov, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a iniţiat şi semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic al unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite ”Zona de dezvoltare a comunei Mogoşoaia, Judeţul Ilfov”.

Demersul a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia, susţine ANI.

USR acuză ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine că mai mulţi liberali vor beneficia de pe urma acestuia, între aceştia aflându-se Alina Gorghiu.

La mijlocul lunii decembrie, primarul a declanșat procedura de expropriere a 328 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari. Aceștia ar urma să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp de teren, în condițiile în care terenurile din Mogoșoaia pot valora și de peste 30 de ori mai mult. Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafața pe care o dețin și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei.
 Printre proprietarii de terenuri din Mogoșoaia care sunt de acord cu acest troc dubios se numără senatoarea PNL Alina Gorghiu, împreună cu părinții ei, Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) și Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoșoaiei Paul Precup (PNL).

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *