Compania din Deva, în care fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, dar și ginerele actualului eurodeputat PNL, Ioan Andrei Rudeanu, sunt acționari, derulează contracte pe bandă rulantă cu mai multe spitale de stat din România.

Potrivit Jurnalul.ro, firma prestează activități de transport pacienți de la domiciliu către unitățile sanitare, iar valoarea contractelor parafate din 2018 și până în prezent de această societate se ridică la peste 32 de milioane de lei cu TVA. Printre cele mai recente astfel de afaceri se numără și cele încheiate cu Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, păstorită de Emil Boc, fost șef, pe line de partid, dar și guvernamentală, al lui Vasile Blaga, în regimul Băsescu.

Este vorba despre compania SC Medical – Emergency Division SRL, cu sediul în Deva, societate care, potrivit ultimei încheieri, din data de 22 decembrie 2022, a Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), este deținută, în calitate de asociați, de Ioan Andrei Rudeanu – ginerele eurodeputatului PNL Vasile Blaga – și de Agathe Cristina Blaga, fata celebrului politician.

„Jurnalul” a centralizat, studiind arhiva SEAP, nu mai puțin de astfel de 12 contracte încheiate de compania în cauză cu spitalele de stat, valoarea acestora atingând suma de 32.158.429,64 de lei cu TVA.

Pe lista unităților beneficiare și plătitoare se mai află Spitalul Județean de Urgență Pitești (cu două contracte, parafate la 12 noiembrie 2018 și 1 aprilie 2020, în valoare totală de 3.348.279,2 lei cu TVA).

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.6 / 5. Număr de voturi: 8

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *