Ilie Sârbu (73 de ani), socrul lui Victor Ponta – consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al regiei naționale a pădurilor Romsilva, potrivit unui ordin semnat de ministrul Mediului, Mircea Fechet (PNL). Potrivit G4media.ro, Sârbu nu are nici o competență legată de domeniul forestier, el fiind anterior vicepreședintele Curții de Conturi. În 2014, DNA a început urmărirea penală a lui Sârbu în dosarul retrocedărilor ilegale care au lăsat Romsilva fără 44.000 de hectare de păduri, dar în 2018 l-a scos de sub urmărirea penală.

Continuarea pe G4media.ro

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

2 thoughts on “Ilie Sârbu, socrul consilierului Victor Ponta, a fost numit în consiliul de administrație al Romsilva

 1. Motto:
  „Nu credeam că impostura
  Naşte monştri-aşa pitici
  Un refren le umple gura:
  ,,Mîndri că sîntem calici!”
  ( Corneliu Vadim Tudor- Mr. Pârț și Curva Popii)

  Ilie Sîrbu tatăl fostei europarlamentare Daciana Sîrbu şi socrul lui Victor Ponta în decembrie 1989 era preot şi consilier la Mitropolia Banatului . El a fost acuzat că în timpul evenimentelor sîngeroase de la Timişoara din timpul revolutiei din decembrie 1989, fără a avea sarcini în acest sens, din pur exces de zel, numitul Sîrbu Ilie a raportat, de mai multe ori pe zi, legăturii sale operative ierarhic superioare din Centrul de Informaţii Externe tot ce afla şi avea în raza vizuală de observaţie din perimetrul Catedralei Mitropolitane Ortodoxe. În data de 17 decembrie 1989, cînd, la ordinul şi exemplul personal al generalului Chiţac Mihai din Ministerul Apărării Naţionale, a fost declanşat foc de arme automate asupra populaţiei civile din Piaţa Catedralei, mulţimea s-a retras să se adăpostească în catedrală. Din propria iniţiativă, consilierul Mitropoliei, Sîrbu Ilie, a închis şi a baricadat uşile catedralei astfel că mai mulţi oameni, care au încercat şi au sperat să se salveze în catedrală, au căzut seceraţi de gloanţe, înregistrîndu-se şase morţi şi zeci de răniţi.
  (Vezi: https://www.curentul.info/dezvaluiri/de-ani-asteptam-sa-ne-spuna-cnsas-daca-ilie-sarbu-care-a-ferecat-portile-catedralei-timisorene-in-89-a-avut-identatea-de-securist-ovidiu-marinescu/)
  Pentru asta si pentru alte „isprăvi” din perioada comunistă a fost răsplătit în perioada postdecembristă cu tot felul de „demnităti” de la ministru al agriculturii şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi, pană la membru în Consiliul de Administraţie la Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *