Lucian Bode, secretar general al PNL și ministru al Afacerilor Interne, sfidează apelurile la demisie și pare că a luat partidul pe persoană fizică, deși este implicat într-o mulțime de controverse și, cel puțin pe hârtie, încă nu este președinte al liberalilor. El a ajuns să nu mai răspundă nici în faţa premierului Ciucă sau a altor lideri cu vechime în PNL, aplicând propriile metode în încercarea de a-şi subordona partidul. Suspiciunea că ar conduce formațiunea politică în stil mafiot este alimentată și de un episod în care a fost implicat Silviu Mănăstire, mâna sa dreaptă, pe care mai mulți deputați PNL îl acuză că i-ar fi amenințat, la o masă în oraș, că le face dosare cu serviciul secret al MAI. Iar aceste acuzaţii vin în contextul în care ministrul „dottore” Lucian Bode a fost dovedit că şi-a plagiat teza de doctorat.

Dovada că aşa stau lucrurile este faptul că Dan Vîlceanu a declarat pentru Libertatea că este „obișnuit” cu „amenințări” venite din zona lui Lucian Bode, succesorul său în funcția de secretar general al PNL, și că Silviu Mănăstire, mâna dreaptă a ministrului de Interne, l-ar fi amenințat pe el și pe mai mulți liberali că îi bagă „pe toți în pușcărie”. Momentul ar fi avut loc la o zi de naștere la care au fost invitați mai mulți deputați ai partidului.

„Lucrurile pot să fie tratate și serios, dacă te gândești că domnul Mănăstire era secretar general adjunct sau adjunctul domnului Bode la partid, domnul Bode care este ministru de interne. Eu, tot indirect, am fost amenințat de domnul Bode. Domnul Bode spunea la discuții în care mă nominaliza că «Vîlceanu trebuie să dispară de la Gorj indiferent de metodă, că e convențională sau neconvențională». Cu tipul acesta de amenințări din jurul domnului Bode eu sunt obișnuit”, a adăugat fostul secretar general al PNL.

„Am avut o discuție cu mai mulți colegi la Parlament și domnul Alexandru Popa, colegul meu de la Brăila, ne-a povestit despre dialogul pe care l-a avut cu domnul Mănăstire și despre faptul că la acest eveniment am fost printre cei menționați de domnul Mănăstire, alături de alți colegi: Hubert, Motreanu, Rareș Bogdan, posibil Iulian Dumitrescu și alți colegi. Mănăstire spunea că ne va băga pe toți în pușcărie, prostii de genul acesta. M-am gândit că poate domnul Mănăstire, fiind la chef, băuse mai mult și unii se comportă mai agresiv când beau un pahar în plus”, a declarat Dan Vîlceanu pentru Libertatea.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *