O lege intrată în vigoare la începutul anului sancționează tranzacționarea online de lucrări științifice, referate, proiecte, lucrări de absolvire, de licență, de diplomă. Până la acest moment, Legea învățământului superior nu stabilea clar și unitar sancțiunile în astfel de situații. Noul act normativ vizează modul în care autoritățile române vor gestiona tranzacționarea acestui gen de conținut, transmis prin mijloace electronice, stabilind sancțiuni care prevăd închiderea site-urilor și amendarea administratorilor lor.

Astfel, dacă o faptă contravențională este săvârșită prin mijloace electronice, agenții constatatori ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pot decide întreruperea imediată a transmiterii conținutului în cauză în cadrul unei rețele de comunicații electronice.

Prin urmare, site-urile care conțin în scop de vânzare sau de punere la dispoziția persoanelor fizice, cu orice titlu, a unor lucrări cu scopul de a fi folosite ca lucrări științifice, referate, proiecte, lucrări de absolvire, de licență, de diplomă, de disertație sau de doctorat ori în vederea promovării unor evaluări vor putea fi închise, potrivit noilor prevederi.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *