Considerăm că teza de doctorat “Consideraţii cu privire la securitatea naţională modernă. Mediul de afaceri şi investiţiile străine”, realizată de Dumitru Nancu, sub îndrumarea profesorului Constantin Onişor, nu respectă standardele privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică. Teza de doctorat conţine un procent neacceptat de texte similare cu alte lucrări fără respectarea normelor de citareacademică a acestora”, se arată în documentul publicat pe site-ul CNATDCU.

Dumitru Nancu este lector universitar în cadrul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. În anul 2015 a obținut diploma de doctor în domeniul Științe militare și informații, în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazu”.

„Teza mea a avut un raport de antiplagiat. Deocamdată nu pot fi acuzat de plagiat. Să vedem ce spune instanţa. Legea spune că titlul de doctor se retrage prin hotărâre judecătorească”, declară Dumitru Nancu, neagă că anumite pasaje din lucrare ar fi un plagiat, scrie adevarul.ro“

În ciuda opoziției sale, CNATDCU a păstrat decizia prin care Dumitru Nancu a rămas fără titlul de doctor. Reiese asta din „Analiza contestațiilor nr. 16106/31.07.2019 cu privire la Decizia CG CNATDCU nr.
15248/12.07.2019 privind retragerea titlului de doctor pentru domnul NANCU Dumitru“, în care, la final, se preciează:

 În concluzie, având în vedere că în contestație nu se regăsesc elemente noi care să infirme
existența plagiatului consemnat atât în raportul comisiei de lucru desemnate de către CNATDCU (alcătuită din specialiști în domeniu), cât și în raportul comisiei de etică a IOSUD-ului, propunem păstrarea deciziei CG CNATDCU de retragere a titlului de doctor în cazul domnului NANCU Dumitru“.