Premierul Marcel Ciolacu a pus că ANAF a propus plafonarea plăților în numerar, iar ministrul de Finanţe, Marcel Boloș, a transmis mesajul. Acum, Ciolacu spune că va căuta soluţii, ȋn condiţiile ȋn care Nicolae Ciucă a spus că ar trebui să se renunţe la plafonarea plăţilor cash.

„Nu e vorba de renunțare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție. Este o problemă la micii întreprinzători și acolo cu plățile cash să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu își dorește acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile.

Aceste măsuri au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF. Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies și să critic propunerile unor experți de la ANAF. Mai mult, ministrul de Finanțe a venit, cum e și normal – avem cea mai mare evaziune din Europa, dar nu vrem să luăm nicio măsură, ministrul a venit și a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment în coaliție nu am văzut nicio voce. Trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România, în ce direcție… Dacă vreți ca nimeni să nu ia nicio măsură, să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa… prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale”, a declarat Ciolacu., potrivit Stiripesurse.ro.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *