Recent, prefectul Radu Perianu a ȋncercat să facă un joc de imagine pe spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Din păcate, mai mulţi medici de la UPU au ieşit şifonaţi, după ce prefectul de Argeş ar fi ordonat aplicarea unor amenzi pe motiv că pacienţii aşteaptă prea mult la Urgenţe.Noi credeam că Perianu e băiat deştept, cu şcoală făcută pe bune, dar din păcate observăm că se tăvăleşte ȋn mizeria de politică pe care o practică, nu aşa cum spune – ȋn interesul oamenilor – ci ȋn favoarea unei găşti de oameni mici de tot.

Radu Perianu şi-a ȋncordat muşchii şi a lovit puternic ȋn Unitatea de Primiri Urgenţe a SJUP, după ce i-a ajuns la urechi informaţia că pacienţii aşteaptă prea mult să fie trataţi. Astăzi, mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au semnat o scrisoare deschisă ȋn care explică tot ceea ce ar trebui să ȋnţeleagă argeşenii şi se pare că n-au ȋnţeles greii PNL-ului care l-au pus pe prefectul Perianu să lovească cu sete.

Deşi ȋntr-o tură ar trebui să fie 5 medici, numai doi sunt ȋn realitate, din cauza faptului că spitalul duce lipsă de personal, ceea ce se ȋntâmplă ȋn multe spitale din ţară. Şi deci aceşti doi medici fac faţă (uneori cu greu) numărului mare de cazuri care se prezintă la UPU. Şi ȋn aceste condiţii, Perianu rage că pacienţii aşteaptă prea mult…

Ca să nu mai spunem că prefectul nu ştie că zeci de argeşeni se prezintă la UPU şi acuză anumite simptome şi afecţiuni care pot fi tratate la medicul de familie. Şi asta pentru că ȋn România, pacienţii nu au o cultură care să le permită să ȋnţeleagă că nu te duci la urgenţe dacă nu ai realmente o urgenţă medicală. Mai mult, protocolul spune că vor fi preluate cu prioritate cazurile foarte grave, grave şi abia apoi pe cele mai uşoare. Asta ȋnseamnă triaj. La UPU nu e ca la coadă la pâine, primul venit, primul servit.

Unde mai pui că la Spitalul din Piteşti ajung ambulanţele care transportă pacienţi de la spitalele municipale și orășenești din Argeş, pacienţi care nu au urgenţe majore, dar care ajung la UPU a SJUP, pentru că asta e practica de ani de zile.

“Vreţi să faceţi functional UPU Piteşti? Suntem de acord să ajungă la noi trauma majoră, Infarctul miocardic, Accidentele vasculare cerebrale, marile urgenţe chirurgicale, respiratorii, dar e inadmisibil să alerge ambulanţele ȋn disperare ȋn tot judeţul, cărând la UPU din proximitatea spitalelor municipale sau orăşeneşti sau chiar din structurile de urgenţă ale spitalelor respective, pacienţi cu diverse colici, traumatisme minore, viroze, cistite, otite. (…) Iar noi vom face ȋntotdeauna alegerea de a acorda atenţia cuvenită urgenţelor majore atât cât e nevoie de noi, pentru că asta e menirea noastră, nu aceea de suplinitori ai medicinei primare şi ambulatorii ”, se arată ȋn scrisoarea deschisă.

Lui Radu Perianu, ȋi este uşor să arunce cu pietre din scaunul de prefect, unde l-au cocoţat colegii de partid. Dar asta arată că acelaşi Perianu e pe lângă subiect, că nu cunoaşte cum funcţionează Unităţile de Primiri Urgenţe, ȋn general, că nu ştie că sistemul medical se confruntă cu o lipsă acută de personal, că (de la preluarea funcţiei de prefect) nu a fost interesat de problemele şi neajunsurile cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Ȋn ultimele luni, Radu Perianu se confundă cu parangheliile de la zilele de comune şi cu şedinţele de partid pe care le prezidează şefa Alina Gorghiu. Atât şi nimic mai mult.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.3 / 5. Număr de voturi: 8

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “Periene, prietene, la UPU nu e ca la coadă la pâine, primul venit, primul servit!

  1. Este dezgustător comportamentul politicului în perioadele campaniilor electorale. De ce trebuiesc implicate instituțiile statului în astfel de situații În ce îl privește pe d-l redactor, autorul articolului, este jalnic compotametul și ar trebuii acționat în instanta dusul și dl prefect Perianu. În orice tara democrata, asta ar prima varianta și cu consecințe grave pt cei vinovați. Situația este cu totul alta și este cea reala. Vina toată pt tot ce se intimpla în toate spitalele din țară, aparține d-l ministru al sănătății care tine blocate posturile,neputindu—se organiza concursuri. Știu, ca d-na meneger a sp. Județean Argeș, a mers personal la d-l ministru, înainte de incidentul prezentat, pt a îl convinge sa deblocheze posturile,ceea ce nu s-a intimplat. Și atunci?! unde e problema?! Un reporter cind scrie un articol trebuie sa ff bine informat dar cum nu li se impune responsabilitate pt cele relatate, asa se intimpla. Nu este un ziar „ca-n-ca-n” este o publicație de știri reale, corecte și sustinute prin relatarea corecta a situație. As f bucuroasa ca are bunul simt în care sa își recunoască greșeală. Ar fi rezonabil pt el, pt redactiept toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *