La o conferință de presă primărița Elena Lasconi a anunțat că a descoperit “ilegalități de-a dreptul criminale” ale foștilor primari și va sesiza DNA și Parchetul pentru a face cercetări.
Primărița acuza faptul că în 2014 clădirea grădiniței cu program prelungit Sfântul Nicolae a fost încadrată cu risc seismic de gradul 2, dar în anul 2015 s-au făcut lucrări de întreținere, în loc să se consolideze clădirea. “Adică doar cosmetizare”, acuza primărița indignată.
În această logică, afirmă însă Corina Scarlat de la PSD, însăși primărița Elena Lasconi este o … talentată cosmeticiană. „Cu mâna ei a semnat proiectul de buget pe 2023 al Câmpulungului, unde în loc de consolidare se prevede “cosmetizarea” în valoare de 31.000 lei a grădiniței Sfântul Nicolae, dintre care 8.000 lei pentru centrala termică și 23.000 lei pentru sistemul de alarmare și semnalizare efracție. Așadar, ar fi corect ca primărița, pe lângă sesizările împotriva foștilor primari, să depună la DNA și un autodenunț. Oare primărița Elena Lasconi se va autodenunța la DNA și la Parchet?
În realitate, primărița a recurs la tot acest circ pentru a distrage atenția de la faptul că nu a depus nicio cerere de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MLDPA), în cadrul “Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”. Termenul de depunere a cererilor de finanțare, pierdut de Primăria Câmpulung, a fost 20 februarie 2023, ora 24.00.
Ca un exemplu, spre deosebire de primărița Lasconi, colegul meu Cristi Stan, primarul PSD din Târgoviște, și-a făcut datoria și a depus cererea de finanțare la MLDAP, care i-a și aprobat suma de 28,4 milioane lei necesară condolidării clădirii liceului “Voievod Mircea”. Acești bani ar fi putut intra în Câmpulung, dacă primărița și-ar fi făcut treaba, în loc să umble cu trucuri de imagine. Mare păcat!
Programul de guvernare locală al primăriței Elena Lasconi pare a fi Legea lui Murphy: “Dacă nu poți să îi convingi, atunci zăpăcește-i!””, spune Corina Scarlat.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *