Fostul ministru, Darius Vâlcov, a scăpat de un dosar greu de corupție. Ieri, Curtea de Apel Craiova a decis încetarea procesului în care în 2020 fusese condamnat în primă instanță la șase ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Cu toate acestea, Darius Vâlcov va trebui să achite 4.296.270 de lei, aşa cum a stabilit prima instanţă., potrivit Hotnews.ro.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a Codul de procedură penală, Admite apelul declarat de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, împotriva sentinței penale nr. 309 din 21.07.2020 pronunțată de Tribunalul Dolj, în dosarul nr. 43049/3/2015.

Desființează hotărârea instanţei de fond în parte, sub aspectul laturii penale şi, rejudecând: În temeiul art. 396 alin. 6 Codul de procedură penală, raportat la art. 16 lit. f Codul de procedură penală, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Vîlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (…) şi trafic de influenţă (…).

Menţine dispoziția de confiscare de la inculpat a sumei de 4.296.270 lei (…).

Menţine dispoziția de desființare a înscrisurilor fictive, precum şi cea de plată a cheltuielilor judiciare către stat.

În privinţa celorlalte dispoziţii ale sentinţei apelate, care nu contravin rezolvărilor juridice din prezenta decizie, se aplică prevederile art. 423 alin.2 Cod procedură penală şi se menţin. (…) Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanței.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *