Dinastie = Succesiune de suverani din aceeași familie; familie domnitoare; Succesiune de oameni celebri din aceeași familie (DEX).

Înjurăm printre dinți când vedem cum își împart unii funcțiile de primar în familie.
Primar la fiică, fiică la tată, primar la fiu ori la nevastă … totul ca să nu se piardă ”cașcavalul” din familie.

Astăzi, am aflat că primarul Ion Dumitrache – de la Poiana Lacului – nu mai candidează pentru scaunul de edil șef.
Citind primele rânduri, mai să-i dăm telefon să-l felicităm …
Începe prin a ne spune – ”înțelept”, din puțul gândirii – că el nu vrea să devină un dinozaur pe scaun, că după șase mandate este cazul să se retragă.
Băi frate, am rămas uimiți … ia uite domnule că mai există și oameni onești, morali, în țara asta. Cum s-a gândit el la comunitate, să nu devină o povară, o piedică impotriva dezvoltării comunei. Pleacă singur ca să lase loc ”la schimbare”.

Doar că trecând la paragraful următor am constatat că Dumitrache este doar un ”tătuc politic, ticluitor de vorbe” , nu e nimic moral la el.
În locul lui tăticul va candida beizadeaua sa, ”prințișorul” Cosmin Ștefan Dumitrache – descendent al ”dinozaurului” Ion Dumitrache.

Adică – pe românește – ”ciolanul” trebuie să rămână în familie, ca nu cumva să scape comuna de neamul Dumitrache … generații întregi. Neam de neînlocuit …
Eheeee, de când l-a pregătit tăticul pentru preluarea ”ciolanului”?
Nu i-a fost bine lui tăticu în fruntea primăriei?
Nu le-a mers lor bine, întregii familii, de pe urma primăriei?
De unde mai ”produc” ei atât? N-au de unde, așa că nu trebuie dat drumul la ”cașcaval”.

Analizând cazurile similare din Argeș – familia Baciu, de la Corbi, tatăl a predat primăria fiicei, acum fiica i-o dă, înapoi, tăticului; la Vlădești candidează nevasta fostului primar Hristu; la Poiana Lacului a apărut cazul Dumitrache etc .. ne-am întrebat cum de n-or avea ăștia rușine față de cetățenii din comună.
Un coleg a intervenit și a arătat că dacă astfel de jocuri, mizerabile, nu ar fi tolerate de alegători, primarii nu ar mai face jonglerii dintr-acestea.

În concluzie, nu e prost ăla care cere, post e ăla care dă.

Nu e prost primarul care face aceste combinații, proști sunt ăia care îi votează ”pe moștenitori”.
Rămași cu mentalitatea de șerbi, locuitorii acestor comune n-au măcar un dram de mândrie, de încredere în sine și acceptă să fie conduși de câte un astfel de neam.
Cum mama dracului să rămână de-alde Dumitrache, Baciu ș.a. în istoria comunelor lor, în memoria colectivă, ca ”neam de eterni conducători”?
Băi frate, nu or mai fi și alții capabili, competenți, gospodari în localitățile astea … de ce și-or pune gâturile în jug singuri, în slujba unor astfel oameni ”hrăpăreți”, care se vor ”jupâni” generații întregi?

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 27

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “Dinastia liberală a lui Dumitrache, de la Poiana Lacului … sau … tătuca lasă moștenire scaunul de primar, ”prințișorului” Cosmin Ștefan Dumitrache (PNL). S-a răsturnat căruța cu ”domnitori” în familia Dumitrache, alții mai buni nu sunt în ditamai comuna, decât neamul lor

  1. Nu vad care e problema.. dacă e cineva in familie care știe ceva, normal că își învață și copiii și indirect îndruma către asta. Doctorii iși fac copiii doctori, avocații tot avocați, fotbaliștii tot fotbaliști. So? What’s your real mesaage behind?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *