După ce a „rezolvat”, alături de Florin Cîțu, în timpul vizitei în SUA includerea cât mai rapidă a României în Programul Visa Waiver, acum Alinuța se ocupă și de aderarea României la Schengen. Cu ce ți-am greșit noi, Doamne?

Sper că nu ați uitat de vizita Alinuței și a lui Cîțu în SUA! Vă mai amintiți ce ne spunea Alinuța? Că a rezolvat ea cu Cîțu includerea cât mai rapidă a României în în Programul Visa Waiver. Până acum, nimic. Nu o fi suficient de rapid pentru americani? Nu le-o fi spus Alinuța ce înseamnă cât mai rapid? În fine! Cert este că nu s-a mișcat nimic în acest sens. Acum, Alinuța s-a luat la trântă cu spațiul Schengen. Putem să ne luăm adio și de la Schengen. Pe ce pune Alinuța mâna se alege praful.

Iată ce ne transmite azi, în timpul unei vizite de lucru în Republica Austria:

„Președinta a.i. a Senatului a subliniat că aderarea la Schengen reprezintă o prioritate majoră pentru România, pentru finalizarea acestui proces fiind depuse eforturi intense, sprijinite de întreaga clasă politică de la București. 

Alina-Ștefania Gorghiu a precizat că participarea deplină a României la  spațiul Schengen va aduce, în mod cert, o valoare adăugată frontierelor externe ale Uniunii Europene și consolidării rolului UE la nivel global. Totodată, a arătat că extinderea spațiului va aduce beneficii tuturor cetățenilor UE, economiilor statelor membre și firmelor austriece din România. Înaltul oficial român a mai menționat că starea de fapt actuală înseamnă timpi ridicaţi de așteptare pentru transportatori și proceduri mai complicate.

Alina-Ștefania Gorghiu a arătat cifrele Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, la care ar trebui să se raporteze toate statele, confirmă foarte clar faptul că România nu a fost și nu este sursa migrației din Austria și nu este rută de tranzit pentru migrația din această țară. Președinta a.i. a Senatului a subliniat că susținerea fermă a instituțiilor europene și concluziile lipsite de echivoc ale experților europeni, materializate prin vizite încheiate cu rapoarte extrem de pozitive pentru țara noastră, îndreptățesc România să obțină un sprijin unanim pentru adoptarea Deciziei de aderare a țării noastre la Schengen„. 

Eeee, așa da! I-a rupt pe genunchi pe austrieci! Așteptăm votul.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

1 thought on “După ce a „rezolvat” Visa Waiver, Alina Gorghiu se ocupă de aderarea României la Schengen. Cu ce ți-am greșit noi, Doamne? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *