Președintele Forța Dreptei Argeș, Emanuel Soare, transmite un mesaj de susținere pentru profesori:

„Promotorii așa-zis-ului proiect de țară ”România Educată”, proiect transpus, într-un fel, în legile educației, legi tocmai adoptate în parlament zilele trecute, precum și reprezentanții guvernului trebuie, DE URGENȚĂ, să se așeze la masă cu reprezentanții profesorilor care anunță o grevă generală, pe termen nedeterminat, de luni și să găsească #SOLUȚIA!
Dacă nici acum guvernanții nu înțeleg #gravitatea momentului prin care trece învățământul românesc, precum și pericolul pe care l-au creat pentru viitorul copiilor noștri, atunci nu mai rămâne decât soluția grevei generalizate a tuturor profesorilor!
#Susțin #revendicările #profesorilor, cred că sunt raționale și de bun simț și cred că a sosit momentul să fie respectate!
Nu este posibil ca un guvern, prin miniștrii săi de la educație, finanțe și muncă, să scrie în lege și să trâmbițeze pe la toate televiziunile că educația este prioritate națională, dar să nu țină cont de nimic din ceea ce profesorii și specialiștii în educație au tot solicitat.
Dacă revendicările profesorilor nu vor fi rezolvate, guvernul trebuie să plece acasă.
Avem nevoie de oameni educați în guvern, la ministere, la inspectoratele școlare, oameni care să înțeleagă valoarea educației pentru ei înșiși și care să o arate în gândirea și comportamentul lor.
Să nu credeți vreodată că un om needucat, un plagiator, vreun colecționar de diplome, fără limbaj sau vocabular corespunzător va înțelege vreodată importanța educației pentru asigurarea viitorului unei societăți sau că va ști sau că va dori vreodată să creeze un sistem de educație de calitate.
#Salariile profesorilor trebuie să fie mai bune decât ale altor bugetari, condițiile de lucru trebuie să aibă calitate mai bună decât cele din mediul privat, iar susținerea muncii lor trebuie să fie preocuparea tuturor.
Abia apoi putem vorbi despre scăderea analfabetismului funcțional, despre prevenirea abandonului școlar, despre creșterea frecventării școlii, despre creșterea calității și relevanței educației obligatorii și, abia mai târziu, despre formarea, cu adevărat, a competențelor necesare pentru viață absolvenților noștri”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *