Alina Gorghiu (PNL), preşedinta interimară a Senatului, a declarat că PNL are de patru ani funcția de prim-ministru al țării, deși scorul în alegeri nu-i dădea acest drept. Meritul, a continuat Gorghiu, e al președintelui Klaus Iohannis. Aceasta a mai precizat că liberalii ar trebui să recunoască faptul că Iohannis a avut și are un cuvânt greu de spus în politica internă.

Alina Gorghiu a declarat, pentru Prima News, că a fost „o greșeală” și „un păcat, o meteahnă” practica de până acum de a desconsidera președintele pe final de mandat.

„Le-am spus colegilor mei deja, chiar dacă unii mă vor critica, alţii vor înţelege, PNL are de 4 ani de zile premier, deşi scorul în alegeri nu îi dădea niciun drept să aibă acest prim-ministru. Scorul politic în alegeri nu îţi dădea dreptul să ai poziţia de prim-ministru. Cu toate acestea, de 4 ani avem prim-ministru liberal. Ăsta nu este meritul PNL, este efortul şi capacitatea preşedintelui de a susţine un premier care a venit din partea PNL, pentru că a existat acest parteneriat instituţional între PNL şi preşedinte iar PNL trebuie să recunoască faptul că preşedintele României a avut un cuvânt greu de spus în opţiunile de politică internă, în ecuaţia politicii interne din România”, a afirmat aceasta, potrivit News.ro.

Foto: Agerpres

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *