”Justiția are viitor! Și cea care m-a convins de asta este o fetiță de numai 12 ani, care mi-a spus că vrea să devină judecătoare. Azi de dimineață s-a întâmplat asta, în fața Palatului de Justiție din Baia-Mare” scria ministra Justiției, Alina Gorghiu, pe Facebook, recent. Cîteva zile mai tîrziu, primarul penal din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a înnegurat viitorul justiției ștergînd-o de sub nasul autorităților fix cînd trebuia să meargă cinci ani la închisoare.

Pentru că se așteptau să se facă nevăzut, anchetatorii au cerut și obținut control judiciar pentru inculpat până la verdictul definitiv venit azi.
Contorl judiciar înseamnă că autoritățile stau cu ochii pe inculpat ca pe butelie, să nu fugă. Nu are voie să iasă din țară, poate avea interdicție să umble prin anume locuri, i se poate pune un sistem electronic de supraveghere, poate avea chiar interdicție de condus mașina și multe alte măsuri.

Cu toată supravegherea, Cherecheș a dispărut și e dat în urmărire internațională. Se aude că deja a ajuns în Italia. Mai mult, Cherecheș a dispărut în plină campanie a ministrei Justiției ”să aducem toți fugarii în țară”.
După fuga lui Omar Hayssam au căzut capetele procurorului general și ale directorilor serviciilor de informații, inclusiv al ”Doi și un sfert”.
Alina Gorghiu, minsitra Justiției, Cătălin Predoiu, ministrul Internelor, și tot lanțul de conducere sunt încă, bine mersi, la posturi, atrage atenția publicația Inpolitics, sugerând că s-ar impune o demisie a celor doi.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.2 / 5. Număr de voturi: 5

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *