Ion Mînzînă comentează decizia OMV de a nu plăti taxa de solidaritate în România.

“😤România lucrului bine făcut…PRAF!
⛔️🤬Austriecii de la #OMV ne anunță sec că nu vor să plătească contribuția de solidaritate în #România! O vor plăti în ⛔️Austria!
În mod surprinzător, pentru unii, având în vedere că acestă contribuție de solidaritate de 60% a fost impusă de #Guvern prin ordonanță de urgență de la finalul anului trecut, prin aplicarea unui Regulament #UE adoptat în toamna lui 2022, unde pragul de 75% a fost stabilit Regulamentul UE nr. 1854/2022 și preluat ca atare în legislația românească.
🤬Austriecii susțin că mai puțin de 75% din cifra de afaceri anuală provine din activitățile vizate de noua suprataxă. ‼️Pentru OMV nu e valabil în România, dar e valabil în Austria!
⚠️ Pentru mine nu este deloc surprinzător! Am spus-o de atâtea ori: am acceptat prea mult timp ca unii să se comporte precum stăpânii în țara noastră. ⚠️Sigur că OMV crede că își poate permite în continuare să spună că nu plătește această contribuție în România, dar o plătește în Austria.
⚠️Sigur că o companie precum OMV, care a crescut pe seama resurselor românești la un nivel colosal, se gândește că ar putea jongla cu acest prag. A și făcut o serie de mișcări în acest sens în sectoare precum trading, producția și vânzarea de energie electrică etc., tocmai pentru a nu atinge 75% din cifra de afaceri din domeniile prevăzute de lege.
⚠️Sigur că se gândește să facă asta, într-o țară pe care o consideră de sclavi, dar o țară în care a raportat, în primele nouă luni ale anului trecut un profit de peste cinci ori mai mare faţă de perioada similară din 2021, de la 1,676 miliarde lei, la 9,156 miliarde lei.
💯Mă aștept, de data aceasta, să avem măcar o tresărire de orgoliu. Nici nu spun de patriotism. Și cred că, așa cum a făcut și cu alte ocazii, ministerul de Finanțe nu va permite aceste manevre demne de valutiști de prin parcările de hoteluri. Nu trebuie decât ca ANAF să își facă treaba. ✅Aici vorbim de #supraprofituri care au fost obținute în România, de la clienții persoane fizice și de la #firmele #românești! Din economia #României!
Cum era versul acela de la începutul imnului? ⁉️
‼️Deșteaptă-te, române‼️“, transmite Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 6

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *