De unde vine expresia ”fugi ca șobolanul”???  

Pe vremuri, marinarii povesteau că şobolanii au un simţ dezvoltat al pericolului şi că ei erau primii care părăseau corabia aflată în pericol de scufundare.  Ortacii au observat, de asemenea, că șobolanii erau primii care fugeau din mine, presimțind pericolul prăbușirii lor.  

Șobolanii își abandonează habitaclul în caz de pericol, sunt supraviețuitori. 

Sensul expresiei – ”fugi ca șobolanul” – are o conotație peiorativă, în sensul că i se reproșează celui căruia îi e adresată că-și abandonează ”locul”/colaboratorii, la greu. Că e un trădător. 

Și în politică există o grămadă de ȘOBOLANI, care în încercarea de a ”supraviețui” (de a rămâne la ciolan) își abandonează colegii, organizația politică, doctrina … devin trădători. 

Iată că și la noi în Argeș se simte miros de ȘOBOLAN. 

Rezultatul sondajelor realizate de PNL cu privire la intenția de vot, a alegătorilor, a creat panică în rândul găștii Alinei Gorghiu.  

”Cutra bătrână” (în politică) Alina Gorghiu a fost prima care și-a dat seama că trebuie să-și ”reconfigureze traseul” politic, ca să nu-și asume un eventual eșec (așa cum se preconizează). 

Noul traseu politic: Alina Gorghiu – europarlamentar. 

Pentru că Alina Gorghiu nu și-a asumat niciodată o candidatură personală ( deh, ”ȘOBOLAN POLITIC SUPRAVIEȚUITOR”) și deja sunt voci care o acuză că nu-și asumă, nici acum, candidatura la Consiliul Județean Argeș (deși este președinte județean de partid), a găsit soluția salvatoare: candidatură PE LISTĂ, la europarlamentare. Alegerile europarlamentare vor fi înaintea celor locale, deci Alinuța ar scăpa de sarcina candidaturii la CJ, ar evita să-și arate adevărata non-valoare politică. 

În acest fel, ”marea” valoare a PNL s-ar ascunde, din nou, în spatele rezultatelor obținute, la nivel național, de alții (cu precădere de organizațiile din Ardeal).  

Așa cum am mai spus-o, de nenumărate ori, ea trăiește politic pe spinarea altora, precum parazitul, adică – ea cu 14%, scor în Argeș (pe partid, că personal e sub 9%) vrea să ajungă europarlamentar pe voturile organizațiilor cu scor mare (Cluj, Bihor etc …) 

Bineînțeles că nu va fi ușor să apuce un loc eligibil pe lista de europarlamentare, că nu-s nici ceilalți proști și și-au dat seama de ”lucrătura” Alinuței. 

După cum știți (dacă vă amintiți), de fiecare dată, înaintea întocmirii listelor de europarlamentare, se pune de un puci, de o răzmeriță, tocmai pentru a se negocia – ”cu cuțitele pe masă” – candidaturile la europarlamentare. 

Anul ăsta a început ”distracția” cu întâlnirea de la Satu-Mare și a continuat cu mesajele transmise de foști PDL-iști care au afirmat că ei vor să rupă PNL-ul. 

Rup pe dracul, ei vor să prindă poziții eligibile pe listele de la europarlamentare și fac scandal … amenință, doar. 

Acum, cinstit, au și ei dreptate.  

Păi vrei tu, Alinuțo, loc eligibil, tu care tragi partidul în jos? Nu-ți dai seama că în momentul în care-ți apare numele pe listă vor fi re-aduse în atenția publicului toate scandalurile în care ai fost TU implicată, de-a lungul timpului? Vor fi publicate pagini întregi, că multe rele ai făcut. 

Tu care ai stat agățată, ca râia, de organizația Timiș, pentru ca – mai apoi – să-i abandonezi pe timișoreni pentru ”cașcavalul” de la Argeș, mai speri la voturi din Banat? Mai aleargă ”Beni” pentru tine, când tu l-ai votat pe Guran pentru funcția de vicepreședinte, împotriva lui? El te-a dus de mânuță în Timiș, trădătoareo!!! PNL Timiș putea să aibă un vicepreședinte la nivel național dacă nu-ți vindeai tu colegii – IUDĂ!!! 

Tu, care în calitate de președinte al PNL ai dus partidul la cel mai mic scor național, la alegerile din 2016?  

Tu, care în calitate de președinte de partid, la nivel național, ai apelat la Dacian Cioloș să-l pui pe afișe că dacă-ți puneai muianul tău, chipul tău ”luminos”, aveați soarta PNȚCD? 

Nu mai spunem că TU, ai avut cel mai agresiv comportament față de foștii PDL-iști din Argeș.  

Ce crezi tu că or zice PDL-iștii din organizațiile care fac cele mai mari scoruri din țară, pentru partid, când știu că tu i-ai surghiunit pe colegii lor din Argeș?  

Pe senatorul Dănuț Bica îl mai aveau și ei, din fostul PDL și l-ai ”ars” pe unde l-ai prins. 

Om în toată firea, demnitar al statului român, vicepreședinte de partid, e ținut pe post de ”momâie”, doar să-l vadă lumea, că în rest nu-l lași să facă nimic. Nu are loc de Predescu, Perianu și alți diletanți. 

Ia fă tu un sondaj de opinie și măsoară-te în paralel cu Dănuț Bica, dacă ești curajoasă cum te dai. 

O să constați că este cu scor de trei ori mai mare decât tine. 

La acest moment Dănuț Bica este cel mai apreciat politician al PNL Argeș, ăsta e adevărul!!! 

Nu a fost implicat în scandaluri publice, nu a fost acuzat de fapte de corupție, și-a făcut facultatea la timpul ei, pe vremea când se făcea carte (nu ca tine la Dimitrie Cantemir, facultate fantomă), a lucrat cinstit conform pregătirii sale profesionale, în Parlament a intrat după o viață de muncă, a lucrat constant și cu sârguință nu ca tine … de 20 de ani să trăiești doar din gargară politică.  

Ți-e frică de el, nu? Nu vrei să afli adevărul.  

Știm că notorietatea lui îți strică jocurile și că din acest motiv ”îl ții ascuns”, l-ai mazilit, dar tu crezi că cei din capitală nu or să afle adevărul? 

Cu tot alergatul tău prin țară, folosindu-te resursele oferite de funcția de Președinte al Senatului și cu toți banii cheltuiți pe acțiunile politice fără rezultate pentru organizația PNL Argeș, nu reușești să-l ajungi pe Dănuț Bica, de depășit nici nu mai încape vorbă. 

PS: Dragi primari PNL o să-l plângeți pe Adrian Miuțescu … seduși și abandonați de mamița veți fi.  

Ai nimănui rămâneți … aaa … scuze, o să aibă Radu Perianu și Dragoș Predescu grijă de voi.  

Auziți băi ”corifeilor liberali” (Radu Perianu, Dragoș Predescu, Dragoș Boncea) – când erați puciști țipați ca descreierații că Adrian Miuțescu ține ascunse rezultatele sondajelor, acum nu mai sunteți indignați că Alinuța ține curul pe ele?  

Aaaaa, nuuu … că acum sunteți voi beneficiarii ”tăinurii” sondajelor.  

Păi ce, voi nu sunteți vinovați de dezastrul din PNL Argeș? 

Ba da, dar acum vă doare-n dos … important e că roadeți VOI oase … 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.5 / 5. Număr de voturi: 22

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *