<< Ce oameni excepționali trec pe lângă noi, anonimi, şi noi admirăm prosteşte atâţia neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa și „opinia publică”, numai pentru că le-a popularizat numele politica şi literatura. >> ( Mircea Eliade ).

Da domnilor, cam așa și în PNL Argeș … câți oameni cumsecade, serioși, profesioniști, faimoși/renumiți (chiar) au trecut pe la partidul Alinei Gorghiu, dar au fost izolați, izgoniți, pentru a fi ”admirați” neghiobi ca Alina Gorghiu, Radu Perianu, Cosmin ”Goe” Petrescu ș.a. care se cred grozavi doar pentru că au dat turul televiziunilor, că postează pe Tik-Tok și social media (pe bani mulți).

Dar, oare, chiar va funcționa gargara asta politică ”halită” obsesiv pe la televiziuni, pe presă, pe Tik-Tok și social-media?

Chiar se pot escamota toate mizeriile Alinei Gorghiu – plecând de la slujbele la stat împărțite lui Cosmin ”Goe” Petrescu, Gheorghe Alecsei, Radu Perianu / Dragoș Predescu / Dragoș Petre, fetele Cristinei Ghineț și a lui Gigi Savu, până la comportamentul politic execrabil (cum ar fi – ca exemplu – cazul lui Aurel ”Găozel” Bălășoiu pentru care acum un an strângea semnături ca să-l demită și acum îl promovează ca și candidat al PNL, la primăria Rociu)?

Se pot ascunde toate acestea în spatele minciunilor, promisiunilor și ”angajamentelor” luate public pe toate căile de comunicare?

Să fie argeșenii chiar așa de ușor de mințit, de păcălit?

Și ca să se confirme – încă o dată – că pentru Alina Gorghiu nu contează calitatea / valoarea oamenilor din PNL, ci doar banii și gargara politică aruncată perfid pe piață, haideți să vă arătăm cum se face ”selecția de cadre” în PNL Argeș.

Pentru a deveni consilier județean candidații trebuie – înainte de toate – să îndeplinească următoarele cerințe/criterii: buget precampanie 20.000 lei; postări cu candidatul la Consiliul Județean 1/Zi; Semnături 500 pentru alegerile locale și semnături pentru europarlamentare.

După cum vedeți, nu contează imaginea în societate, faima, renumele, pregătire profesională, inteligența – nu.

Poți să fii profesor renumit, inginer apreciat la locul de muncă, asistent medical orice profesionist apreciat în domeniul tău de activitate, dacă nu ai bani – nu poți ajunge consilier județean.

Un consilier județean încasează în jur de 1.200 lei/lună. La partid dă din start o indemnizație lunară pe an – 1.200 lei. În plus se plătesc alte cotizații, donații la acțiuni, cheltuieli cu deplasarea la ședințele Consiliului Județean … deci din 1.200 x 12, rămân doar 1.200 x 11 = 13.200 lei/an, din care se mai pierd o grămadă de bani.

Am putea spune că banii pe doi ani ți-i ia Alinuța la partid.

Stați, că după toate astea o să se mai trezească Alinuța să le reproșeze – peste ani de zile – că PNL i-a făcut consilieri județeni, că sunt datori partidului și nu o să mai conteze banii cheltuiți de ăștia și munca depusă la partid.

Alina Gorghiu, Radu Perianu, Cosmin ”Goe” Petrescu dacă vă doreați oameni de valoare în partid le ofereați VOI bani, doar ca să vină și să vă atragă simpatia argeșenilor, să vă aducă voturi, dar voi sunteți mai preocupați de securizarea funcțiilor voastre din partid, decât de imaginea și mesajul transmis în afară, către electorat. Vă e frică că dacă vine unul mai răsărit vă ia locul.

Acum, haideți să vi-i prezentăm pe liberalii care și-au depus candidaturile, adică pe cei ”cu bani”.

Andrei Cătălin, Baciu Anca, Bărbuceanu Dorin, Bărbulescu Roxana, Bîrsan Alexandru, Constantin Viorel, Crețu Cristian, Ghineț Cristina, Iagăr Elena, Ilie Ion, Nae Eugen, Nicolae Liviu, Perianu Radu, Pîrva Radu, Pulpea Tomiță, State Ionel, Șipoteanu Costin, Tică Manuel.

Este clar că Baciu Anca, Iagăr Elena și Perianu Radu vor fi pe listă. Ancuța prinde lista că altfel îi ia tac-su (Virgil) la smetii, Elenei Iagăr i s-a promis funcția de vicepreședinte la CJ (ceea ce nu se va întâmpla niciodată), iar frânarul partidului trebuie să fie primul pe listă că doar este candidatul pentru președinția CJ.

Aaaaa … și Alexandru Bîrsan va prinde loc eligibil. E omul ex-ului și se pare că e nevoie de un om în CJ, pentru afacerile ulterioare (asta, într-un alt articol – aveți răbdare).

Nu facem pronosticuri pentru ceilalți, dar o să îi luăm pe fiecare în parte – cei cu poziții eligibile – și o să vi-i prezentăm în detaliu, să vedeți de oameni de non-valoare are PNL Argeș după patru ani cu Alina Gorghiu la conducere.

Repetăm replica lui Dem Rădulescu din filmul BD – la munte și la mare, aia cu ”diploma nu cântă domnișoară”.

De ce?

Pentru că o să-i dezumflăm noi și pe cei/cele cu diplome și cu ”studii peste studii” … o să-i vedeți ”goi”, așa cum sunt dacă le ”iei” diplomele și studiile alea multe, dar ”formale”, cu care se laudă.

Cu ăștia de pe primele 7 locuri ne vom distra ”dezgolindu-i” public, iar pe seama celorlalți vom face bășcălie, caterincă … că-s ”proștii satului”.

Să nu se supere pe noi, dar nu pot spune că au prea multă minte ăia care s-au lăsat – 4 ani de zile – prăduiți de bani de către Alina Gorghiu (cotizații ori donații bănești date pentru acțiunile partidului), munciți și alergați prin tot județul la acțiuni penibile sau jenante (unele), certați continuu, acuzați de ineficiență și nepricepere politică și care – acum – își iau ”plăcuța suedeză” de la Alinuța, Perianu, Predescu, Petrescu, nu primesc locuri eligibile pe lista CJ.

Adrian Miuțescu, cu Emanuel Soare, au lăsat PNL Argeș cu 11 consilieri județeni, așteptăm să vedem câți or să fie după ”măiastra”, ”măreața”, ”inegalabila”, ”iscusita”, ”dibacea” conducere a Alinei Gorghiu – Radu Perianu – Cosmin ”Goe” Petrescu.

PS
Ca să nu uităm.

Alinuțo vezi că vicele Cornel Panțeru, nu e Dragoș Boncea și Virgil Baciu, nu e Ancuța.

Ăștia sunt oameni dintr-o bucată, la ei nu o să-ți mai meargă cu gargara jegoasă.

Primarului Nicolae Tarbă ai reușit să-i pui bocancul pe grumaz, l-ai adus la tăcere. Dumnealui era mai curajos pe acolo, dar l-ați împresurat din toate părțile, ca hienele și l-ați încolțit blocându-i mișcările. Acum, cu venirea celor doi s-ar putea ca raportul de forțe să se schimbe.

Și-or mai reveni și alți primari și și-or îndrepta coloana vertebrală (că doar n-or fi chiar nevertebrate), și-or ridica fruntea din țărână și or riposta și ei, în apărarea adevărului și pentru alungarea despoților, incompetenților.

Cât or să mai ”facă cărțile” în partid gașca ta și a lui Perianu (Dragoș, Traian, Șoșoaca PNL, Cur mare, verișoarele Bărbulescu ș.a.)?

Nu vedeți că ați dus partidul în declin, că l-ați distrus?

Mult a fost, puțin a mai rămas!

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.9 / 5. Număr de voturi: 22

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *