Liderii Dreptei Unite depun luni o sesizare la Avocatul Poporului în care îi cer să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvern pentru comasarea alegerilor de pe 9 iunie. Dreapta Unită a identificat în OUG încălcări ale Constituţiei, precum şi ale unor decizii anterioare ale Curţii Constituţionale.

Cei trei lideri Dreapta Unită, Cătălin Drulă, preşedinte USR, Eugen Tomac, preşedinte PMP, şi Ludovic Orban, preşedinte Forţa Dreptei, merg mâine, la ora 11.00, la Avocatul Poporului, anunţă USR.

Cei trei vor depune o sesizare prin care cer Avocatului Poporului să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvern pentru comasarea alegerilor de pe 9 iunie. Dreapta Unită transmite că a identificat în OUG încălcări ale Constituţiei, precum şi ale unor decizii anterioare ale CCR.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, fiind actul normativ care comasează alegerilor europarlamentare cu localele în data de 9 iunie. Astfel, perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie va începe la data de 12 martie 2024 şi se va încheia în termen de trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial, prevede OUG.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *