Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a solicitat, marţi, trimiterea corpului de control al ministrului Educaţiei la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, după ce un profesor a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve.

„De asemenea, îi cer doamnei ministru Ligia Deca să prezinte de îndată un plan concret de măsuri pentru a ne asigura că astfel de evenimente tragice nu mai au loc în şcolile din România. (…) Cazul înfiorător de la Piteşti nu este primul, dar trebuie să luăm măsuri astfel încât să fie ultimul. Este imperativ să acţionăm acum pentru a asigura un mediu sigur pentru elevii noştri”, a declarat Moşteanu, citat într-un comunicat al USR.

Parlamentarul reclamă, în context, numirile făcute pe criterii politice la conducerea unităţilor de învăţământ, el afirmând că directoarea Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” a fost numită de PNL.

„M-am săturat de politizarea din şcoli. Nominalizările politice, cum a fost şi cazul Floricăi Dumitru, trebuie să înceteze. Este inacceptabil ca şcolile din România să fie tratate ca sinecuri între PSD şi PNL, în timp ce inspectoratele şcolare sunt profund politizate”, a mai spus Ionuţ Moşteanu.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *