În timp ce Corina Bote, adusă de Alina Gorghiu în BPJ Argeș, în anul fiscal anterior s-a înfruptat cu nerușinare din bani publici, atât de la Senatul României, cât și de la Ministerul Afacerilor Interne, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cere să se acorde angajaților MAI drepturile salariale restante.  

‘În data de 14.07.2023, după amiază, o delegație FSNPPC a luat parte la întâlnirea conducerii MAI cu Federațiile sindicale reprezentative, unde am prezentat o listă detaliată cu revendicări care privesc drepturile financiare, profesionale și sociale ale tuturor angajaților și pensionarilor din Ministerul Afacerilor Interne.

Între altele, i-am solicitat imperativ noului ministru să dispună măsuri, conform competențelor, și să intervină la Guvern, în calitate de viceprim-ministru, pentru emiterea unei OUG prin care să ni se acorde restanțele salariale cuvenite încă din ianuarie 2022 (inclusiv actualizarea compensației pentru chirie la valoarea actuală a pieței, nu la anul 2009). Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile financiare ale polițiștilor, PC și personalului militar din cadrul MAI, noul ministru a achiesat la propunerea asupra căreia se convenise și cu Guvernul anterior (a se vedea comunicatul MAI din 30.05.2023), astfel încât acordarea acestora, în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară – care, de regulă, are loc în trim. III al fiecărui an.

In cursul acestei zile, i-am trimis și premierului Marcel Ciolacu o scrisoare oficială, în care am inclus toate revendicările care ne privesc (a se vedea, în atașament), revendicări aduse, vineri, și la cunoștința vicepremierului Predoiu, transmite FSNPPC.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *