”Autonomia locală” este batjocorită de către PNL Argeș, în favoarea ”conducerii centralizate”, a deciziilor luate din birourile de la capitală. Ăștia sunt liberalii … precum comuniștii.

”Autonomia locală – dreptul şi capacitatea efectivă a autorităţilor administraţiei publice locale de a soluţiona şi de a gestiona, în numele şi în interesul colectivităţilor locale la nivelul cărora sunt alese, treburile publice, în condiţiile legii” (Codul Adminitrativ, art.5, lit.j)

Adică, treburile piteștenilor ar trebui soluționate și gestionate de către Consiliul Local al mun.Pitești și de primarul Cristian Gentea.

Primarul și consilierii locali au fost desemnați – PRIN VOT – de către piteșteni, să administreze treburile urbei.

Să vă mai aducem aminte de dezbaterile, recente, în care s-a insitat pe descentralizarea deciziilor de la nivel central, insistându-se pentru întărirea autonomiei locale?

Băi, ce au mai criticat sistemul ăsta ”comunist”, ticălos, de ”conducere centralizată a țării”.

Chiar liberalii ne-au arătat că doresc ”o țară ca afară” – cu land-uri, cantoane, regiuni – în care consiliile județene/regionale și locale să acționeze autonom, să nu mai decidă politrucii de la centru, de la București, ce e mai bine pentru cetățenii din țară.

Vrăjeală!!!

Tocmai ce am aflat de la prefectul Radu Perianu că PNL dorește – în continuare – ca Pădurea Trivale să devină ”arie naturală protejată”, contrar deciziei administrației locale a Municipiului Pitești care a hotărât ca aceasta să devină ”pădure parc”.

Bineînțeles, că liberalii ”joacă acestă carte” întrucât ministrul mediului – unde se ia decizia declarării ”ariei protejate” – este Mircea Fechet (PNL) și mizează pe el, ocolind astfel deciziile consiliului local.

Prefectul Perianu, cu emfază – într-o regie ieftină pusă în scenă la partid, ci nu la sediul Prefecturii, cum era normal – a arătat că Tribunalul Vâlcea a anulat – în primă instanță – hotărârea CL privitoare la declararea Pădurii Trivale ca ”pădurea parc” și CERE să se renunțe la acest proiect, sens în care solicită ca decizia instanței să nu fie atacată cu recurs.

Auzi băi biete Radu Perianu, reține – mai întâi, se va aștepta motivarea hotărârii judecătorești și – apoi se va decide dacă soluția instanței va fi atacată sau dacă se vor îndrepta aspectele/viciile menționate de judecători (reluarea procedurii).

Nu este exclusă nicio variantă.

Ceea ce este cert, este că Pădurea Trivale va primi ”destinația” pe care și-o doresc piteștenii, nu tu, nu Alina Gorghiu, nu Mihai Coteț sau Mircea Fechet (ministrul PNL al mediului).

Fii sigur că primarul Cristian Gentea nu-și va lua concediu de odihnă – așa cum ai făcut tu, ca un laș, în cazul ”Bulevardului Pardon”, când ai fugit de răspundere și nu ai vrut să semnezi recursul, în acel dosar – și își va asuma decizia luată, la momentul respectiv.

Nu sunteți decât o adunătură de perdanți, critici … care trăiesc din ”încurcă lume”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 11

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *