Zece aleși nu au luat cuvântul în Parlament în afară de depunerea jurământului, după jumătate din legislatura 2020-2024. Printre ei se află și un parlamentar de Argeș de la PNL

Deputații și senatorii ar trebui să fie vocea alegătorilor la nivel central, fiind trimiși să se exprime în numele celor care le-au dat votul. Însă, din cei 466 de parlamentari, zece au mers să ia cuvântul doar la depunerea jurământului, toţi deputaţi. Potrivit Adevărul.ro, partidul cu numărul cel mai mare de aleși scumpi la vorbă este PNL. Liberalii care n-au vrut să-și spună părerea de la microfonul central sunt deputații Alexandru Popa (Brăila), Costel Barbu (Teleorman), Daniel Constantin (Argeș) și Mugur Cozmanciuc (Neamț).

De la social-democrați, deputații cu o singură luare de cuvânt au fost Nicu Niță (latifundiar din județul Brăila) și Eliza Peța-Ștefănescu (aleasă în circumscripția Dolj, care și în legislatura trecută a vorbit de șapte ori). Tot cu o singură luare de cuvânt e și UDMR-istul Nagy Szabolcs (deputat de Satu Mare). Ognean Cristici, deputat din partea Uniunii Sârbilor din România, încheie lista celor din cercul guvernamental.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *