Alături sau împotriva PSD, cu sau fără Nicolae Ciucă. Cele trei opțiuni ale PNL, riscuri și avantaje.
Ieșit slăbit după un an de guvernare alături de PSD și fără funcția de premier, PNL e nemulțumit și sfâșiat între trei grupări, titrează Stiripesurse.ro.

Grupul celor care susțin nu doar menținerea actualei coaliții cu PSD, ci și întărirea acesteia în perspectiva alegerilor, care îl susțin pe Nicolae Ciucă la vârful partidului și candidat la prezidențiale. Un grup apropiat de președintele Klaus Iohannis. Din el ar face parte, potrivit informațiilor Europa Liberă, Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Alina Gorghiu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu.

Grupul celor care doresc o schimbare de strategie față de PSD, adoptarea unei poziții critice, ba chiar de opoziție. Aceștia sunt nemulțumiți de Nicolae Ciucă pe care îl acuză că a pus partidul la remorca PSD și că face înțelegeri pe sub masă cu Marcel Ciolacu. Ei susțin că trebuie așteptate alegerile europarlamentare de la începutul lui iunie 2024 și în funcție de rezultate să se ia o decizie. Europarlamentarele ar fi punctul de cotitură în privința relației cu PSD și a tacticii pentru celelalte rânduri de alegeri. Este un curent care a devenit tot mai puternic, dar e încă departe de a atinge o masă critică. Din acest grup ar face parte Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Dan Motreanu, Raluca Turcan, Rareș Bogdan.

Grupul radicalilor care vrea ruperea actualei alianțe, ieșirea de la guvernare, schimbarea lui Ciucă din fruntea PNL și găsirea unui candidat pentru prezidențiale care să tragă partidul în sus. Este vorba de oameni care nu au fost de acord cu alianța cu PSD sau au adoptat ulterior această atitudine. Nu este un grup numeros. Din informațiile noastre, pe această poziție se plasează Robert Sighiartău, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu.​

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.5 / 5. Număr de voturi: 4

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *