PNL a propus impunerea CASS pentru acele pensii care depășesc 4000 de lei, dar PSD se opune categoric.

„Un proiect de lege recent depus la Senat propune aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei. Însă, acesta nu se bucură de susținere unanimă.
PSD face front comun și declară răspicat că se va opune acestui proiect, apărând interesele părinților și bunicilor noștri . Această inițiativă vine din partea acelorași politicieni care au decis înghețarea pensiilor în 2021, provocând nemulțumire în rândul seniorilor.
Contradicțiile sunt evidente din partea PNL: pe de o parte fac promisiuni cu neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, iar pe de alta se propune o suprataxare a celor care depășesc 4.000 de lei.
Din punctul meu de vedere, aceste contradicții denotă o doză destul de mare de neseriozitate a PNL în politicile adresate pensionarilor”, transmite Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “Propunere PNL: CASS pentru Venituri Peste 4.000 de Lei!

 1. E o prostie!
  De ce trebuie sa se retina cass la pensiile peste 4000 lei pe contributivitate?
  Sunt vinovati pensionarii ca su platit o viata la CAS sume colosale ca sa se bucure cativa ani de o pensie decenta, iar care au stat pe marginea șanțului si nu au cotizat sa stea in continuare cu pensii dublate conform legii 360/2023?
  Nu e corect!
  Am platit CASS destul cand am fost in activitate si nu am folosit nimic din ce am cotizat.Da, poate ca asi fi de acord sa platesc daca acei bani s-sr cumula intr-un cont personal din care sa folosesc la o clinica privata in caz de nevoie!
  Vreti sa puneti toate birurile oe cei care muncesc sau au muncit si au contribuit masiv , iar lenesii sa stea kavumbra, ca daca-i chemi la munca nu vin ca au ajutoare sociale sau pendii dociale minim garantate. Voi nu incurajati munca, ci nemunca!Asa cum faceti si cu punctele devstabilitate care le acordati pana la prima decizie de pensie.Care e fiferenta, daca lucrez fupa pensie si contribuii la CAS, iar vongorm legilor statului primesc di oendie ca e dreptul meu oentru ce am munvit, nu oenttu ce voi muncii! Aveti impresia ca in tara asta sunt numai prosti.Be-ati muntit, sau ati mintit pe cei naivi ca introduceti contributiile angajatorului la angajatisi vor beneficia de pensii mai mari.Ati mintit cu nerusinare si c-au crezut cei xare nu stiau cum se calculeaza un punct de pensie Rusine PSD, rusine PNL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *