Replică acidă din PSD după postarea lui Eduard Hellvig: I-ar plăcea mai mult conceptul de ‘România coordonată’, ”România încătușată” și, finalmente, ”România predată”.

„Înțeleg că dlui Hellvig, retras în liniștea și sihăstria munților X-ului, de unde prăvale periodic bolovani ‘telectuali care ajung în vale pietricele, e neliniștit din cauza conceptului ”România ordonată”, vehiculat de unii politicieni. Că i-ar plăcea mai mult conceptul de ”România coordonată”.
Ca să-l ajut nițel, zic că celor de teapa domniei sale le plac mult și alte concepte, asemănătoare. Spre exemplu ”România controlată”, ”România ascultată”, ”România interceptată”, filată, examinată, analizată, observată, instruită, înregistrată, dezinformată, prospectată, documentată, monitorizată, supravegheată, interogată, intoxicată, cenzurată, îndosariată, chestionată, percheziționată și, dacă se poate, ”România dezbinată”, ”România încătușată” și, finalmente, ”România predată”. La cheie, ca să zic așa…”, transmite deputatul PSD Radu Cristescu.
Fostul șef al SRI a postat pe pagina sa de pe platforma X, fosta Twitter, un mesaj pentru liderul PSD, căruia îi transmite că „România are nevoie de axe puternice care să îi definească un loc solid în spațiu”.  ”Am auzit ieri pe cineva vorbind despre “România ordonată”. Încântat de preocupările carteziene ale vorbitorului, o imagine mi-a apărut brusc în fața ochilor: România ordonată, înălțându-se ca o rachetă la căpătâiul unei abscise plate și cuminți, uitate probabil din prea mult avânt. Problema politică este că fără abscisă (zisă și coordonată), nu se prea poate. România ordonată nu poate produce puncte în spațiu fără o Românie coordonată. Sau, dacă le produce, vor tâșni doar din arbitrariul cuiva. România are nevoie de echilibru, de axe puternice care să îi definească un loc solid în spațiu. România ordonată, fără să fie și coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conținut… dezordonat. Precum niște covrigi fără o sârmă unificatoare”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.3 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *