Că să vă arătăm noi cam care este respectul Alinei Gorghiu față de Brătieni, cei pe care îi invocă ea mereu în discursul politic, luați de citiți și apreciați singuri: 

Politicienii cu mintea odihnită se ciondănesc de vreo două săptămâni pe tema schimbării denumirii gării din orașul Ștefănești, din ”Gara Ștefănești”, în ”Gara I.C.Brătianu”. 

Băi fraților, zici că-i problemă existențială, că au făcut vreo operație pe creier. 

În fapt, totul este atât de simplu: Iani Popa (secretar de stat în Ministerul Transporturilor) e amic cu primarul Nicolae Velcea și l-a rugat să-l ajute într-o acțiune politică, să pice și el bine în fața colegilor de partid. 

Domnul Velcea, băiat de treabă, gândindu-se că poate serviciului îi va fi întors, la nevoie, a acceptat această propunere. 

După ce s-au asigurat că lucrurile sunt ”aranjate” la nivel local, Alina Gorghiu a transmis către Ministerului Transporturilor, o cerere de schimbare a denumirii gării. 

Ministerul Transporturilor a trimis această solicitare către Consiliul Local Ștefănești, fiind supusă votului plenului Consiliului Local Ștefănești. Doar consilierii locali, prin vot, puteau să decidă schimbarea denumirii gării, nu Alina Gorghiu sau Ministerul Transporturilor. 

De bună credință, primarul Nicolae Velcea i-a îndemnat pe consilierii PSD să voteze această propunere, astfel încât, în unanimitate, s-a votat ca gara să poarte numele ilustrului politician liberal ”I.C.Brătianu”. 

În concluzie, denumirea gării din orașul Ștefănești a fost schimbată datorită (în primul rând) celor care au avut puterea de decizie, nu a celui care a inițiat procedura, adică consilierilor locali care au votat. 

Când PSD-iștii au simțit că liberalii doresc să-și asume, mișelește, acest merit, au reacționat și au spus adevărul: ei au decis, prin votul lor, această modificare de denumire, plus că proiectul a fost inițiat chiar de primarul PSD, Nicolae Velcea. 

Vă rugăm să observați, dragi cititori, la ce startagemă mizerabilă, josnică, i-a dus mintea pe ”mai marii” PNL Argeș.   

În loc să urmeze calea scurtă și rațională, adică, consilierii locali PNL Ștefănești să depună un proiect de hotărâre pentru schimbarea denumirii gării, iar după votul pozitiv hotărârea CL să meargă la Ministerul Transporturilor, spre punere în aplicare, ei au adoptat calea alambicată, prezentată mai sus, doar că să-și lege basarabeanca Alina Gorghiu numele de cel al Brătienilor. 

Cum ”Sică Mandolină” și-a legat numele de Brătieni, plantând un pom, deja plantat, la ”Florica”, așa Alinuța a pângărit renumele Brătienilor băgându-se și ea în seamă la schimbarea denumirii acestei gări. 

De asemenea, suntem uimiți de demersul liberalilor, care și-au bătut joc de dorința lui Ion C. Brătianu. 

În suferința lui, cauzată de moartea fiicei sale, Ion C. Brătianu a denumit atât conacul, cât și această gară, cu numele acesteia: ”Florica”, în memoria ei.  

Asta a fost dorința lui, decizia lui. 

Dacă liberalii argeșeni aveau cel mai mic respect față de Ion Brătianu (de Brătieni, în general), ar fi propus ca gara din Ștefănești să revină la numele pe care i l-a dat acesta: ”FLORICA”, dar ei, fără pic de rușine, au denumit-o Ion C. Brătianu ca să-și ”lase ei amprenta”, de parcă ar fi niște mari personalități. 

Alinuțo, jos labele de pe numele Brătianu. 

Rușine!!! 

 

PS: Domnilor consilieri PSD, consilieri PMP, USR din C.L. Ștefănești, vă rugăm să depuneți, oricare dintre dumneavoastră, un proiect de hotărâre pentru schimbarea denumirii acestei gări și revenirea la numele pus de I.C. Brătianu, adică ”FLORICA”. Spărgeți-le dinții (metaforic) nerușinaților păcătoși. 

Gara să poarte numele pe care l-a ales I.C.Brătianu, nu pe cel stabilit de ”saltelistă”.  

 

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 5

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *