Prefectul Perianu s-a grăbit ca fata mare la măritat și a ieșit în spațiul public cu declarații, imediat după ce Prefectura Argeș a câștigat, în prima instanță, procesul cu Primăria Pitești. Perianu a atacat hotărârea CL prin care Primăria cerea ca o parte din pădure să treacă de la stat în domeniul public al municipiului, pentru a putea accesa fonduri europene pentru pădure parc.

Marius Pîrvu, subprefectul județului, iese și îi aplică o scurtă corecție prefectului. Acesta îi explică lui Perianu că e prematur să ieși te pronunți pe un astfel de subiect, mai ales că nici nu a ieșit motivarea, pote fi doar o problemă de procedură.

”Au apărut în spațiul public tot felul de păreri avizate sau neavizate vizavi de oportunitatea trecerii unei suprafețe din proprietatea statului în proprietatea UAT Pitești pentru transformarea acestei suprafețe în pădure parc și, în urma primei decizii a instanței vizavi de hotărârea Consiliului Local, consider că a-mi exprima o părere în spațiul public pe acest subiect nu este tocmai oportun până când instanța nu va lua decizia finală și până când nu vom ști exact dacă undeva s-a gresit, dar mai ales ce s-a greșit, pentru că una este fondul problemei și alta este dacă a existat o problemă de procedură!:, a declarat Marius Pîrvu pentru Institutiilestatului.ro.

Mai mult, subprefectul îi amintește prefectului Perianu că Gentea a câștigat alegerile în 2020, tocmai pentru că piteștenii au încredere în el.

„Totodată, consider că ceea ce s-a întâmplat prin acea hotărâre de Consiliu Local este extrem de benefic pentru locuitorii Piteștiului în primul rând pentru că ar fi fost posibilă accesarea unor fonduri europene pentru dezvoltarea zonei Trivale. Apoi, ambele lucruri erau rezolvate prin HCL adoptată de Consiliul Local Pitești – o parte devenea pădure parc, și o parte arie protejată. Eu zic să așteptăm decizia finală a instanței – în primul rând motivarea instanței – și după aceea putem să exprimăm puncte de vedere.
Oricum, oportunitatea acestei decizii aparține primarului municipiului Pitești și Consiliului Local al municipiului Pitești. Cetățenii municipiului decid ce este oportun pentru Pitești. Iar ei au decis la vot. Au decis prin votul pe care l-au dat în alegerile din 2020 ce trebuie să se facă din punct de vedere administrativ în municipiul Pitești”, a încheiat subprefectul Marius Pîrvu.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *