Pădurea Trivale – pădure parc vs. arie protejată – e deja un subiect pe buzele piteştenilor. Unde mai pui că liberalii defilează cu aria protejată ȋn băţ şi strigă ȋn gura mare că vor să păzească Pădurea Trivale de lăcomia unora. Eu cred c-ar trebui s-o protejeze ȋn primul rând de prostie, că la câţi au vorbit ca să se afle-n treabă şi la câţi au scris pe Facebook numai inepţii, mă mir că nu-şi pune pădurea mâinile ȋn cap şi n-o rupe la fugă, spre alte zări cu oameni politici ceva mai mobilaţi la cap.

Pentru cei care n-au prea dat pe la şcoală, am folosit o figură de stil, da? Mai precis, o personificare, ca să atrag atenţia că e groasă. Dar deja vorbim limbi străine pentru unii liberali care au uitat chiar şi ce-au ȋnvăţat ȋn clasa I. Dacă au ȋnvăţat…

Liberalul Viorel Constantin trage tare la partid ca să ajungă director la Drumuri Judeţeţe. Tot din acelaşi motiv, o arde pe Facebook unde postează subiecte de interes public, sau mai precis subiecte care interesează la PNL Argeş. Beleaua e că acelaşi Viorel Constantin nu prea cunoaşte regulile de scriere ȋn limba română. (Că la unele partide, nu se cere multă şcoală…)

Ȋntr-o postare de câteva rânduri am găsit două greşeli grosolane, plus una despre care ne ȋntrebăm dacă e greşeală de tastatură. E posibil să nu fie. Aşa s-o scrie la PNL…

Dar să le luăm pe rând. Liberalul a scris:

“Astăzi am participat la strângerea de semnături pentru a proteja Pă durea Trivale pentru copii noştrii!”

Pă durea” e de fapt “pădurea”. Şi pe noi ne durea şi ȋncă ne doare să vedem atâta prostie şi aroganţă la oameni care vor funcţii cheie. Care cică fac politică şi se pricep şi la adinistraţie. Ghinion, vorba lui Iohannis!

Altfel, e din ce ȋn ce mai bine… “Copiii” se scrie cu trei “i”. De ce? Se scrie cu 2 “i” când substantivul e la plural şi cu 3 “i”, când este articulat. Ȋn cazul de faţă, e corect “copiii”.

“Noştri” nu se scrie niciodată cu 2 “i”, ci doar cu un “i”, care reprezintă desinenţa. Avem singular “al nostru” şi plural “ai noştri”. Deja l-am băgat ȋn ceaţă pe liberalul Viorel Constantin, zic!

Totuşi, azi, astea sunt reguli de clasa pregătitoare. E drept că elevii nu ȋnvaţă despre articol sau desinenţă, dar li se spune despre regulile de scriere a cuvintelor “copii/copiii” şi mai târziu “noştri/voştri”. Iar faptul că un om politic nu cunoaşte aceste reguli e grav de tot.

P.S: Viorele, prietene, nu ţi-ar strica să mai pui mâna pe-o carte! Las-o pe Alinuţa, nu te lua după ea, că te faci de râs pe persoană fizică.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *