USR a depus pentru a treia oară solicitări către Biroul Permanent al Senatului pentru a urgenta rapoartele din comisii pentru inițiativa cetățenească Fără Penali și inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor. Cele două inițiative stau la sertar de luni de zile, cu termenele depășite. 

 

Inițiativa de modificare a Constituției (L447/2020) pentru a introduce interdicția persoanelor condamnat penal de a candida la o funcție publică a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaților în mai 2019, însă a fost băgată ”la sertar” de coaliția PSD-PNL-UDMR, care a refuzat să o pună în dezbaterea Senatului. Termenul de depunere al raportului de către Comisa juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi Comisia pentru constituţionalitate a fost în data de 29 iulie 2020. 

 

La rândul ei, inițiativa legislativă a USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali (L527/2021) așteaptă din data de 2 februarie 2022 raportul comun de la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări,  Comisia pentru administraţie publică  și de Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *