Douăsprezece firme româneşti din domeniul industriei feroviare, alături de reprezentanţi ai Asociaţiei Industriei Feroviare Române, participă, în perioada 23-26 septembrie 2014, la Berlin, la cea de a X-a ediţie a târgului internaţional pentru tehnologia transportului « INNOTRANS 2014 ».

 Companiile româneşti prezente la Berlin prezintă, alături de alte 2700 firme expozante din 50 de ţări, locomotive, material rulant, componente pentru industria feroviară.

Reprezentanţii firmelor româneşti vor avea, de-a lungul celor patru zile ale manifestării, discuţii cu firme europene interesate să contracteze importul de locomotive de fabricaţie românească din gama celor expuse la târg.

Actuala ediţie a INNOTRANS ocazionează prezentarea a 140 de inovaţii ale sectorului de resort, de natură să consolideze reputaţia internaţională a târgului, fapt menţionat în cadrul festivităţii de inaugurare a târgului, desfăşurată în prezenţa comisarului european pentru transporturi, Siim Kallas, a ministrului federal al transporturilor din R.F. Germania, Alexander Dobrindt, a unui număr de miniştri ai transportului şi demnitari, precum şi a peste 1000 de reprezentanţi ai industriei feroviare şi personalităţi academice şi politice din întreaga lume.

Târgul se desfăşoară pe o suprafaţă de expunere de peste 160 mii m2, spaţiile interioare fiind dispuse în cadrul a 40 de pavilioane, pe o suprafaţă de peste 65 mii m2, iar cele exterioare acoperind circa 95 mii m2, inclusiv circa 3 km linii de cale ferată.

Secţiunile târgului sunt: Railway Technology – autovehicule de transport de marfă şi persoane pentru transportul pe şine; piese, componente (motoare, sisteme de propulsie, cutii de viteză, angrenaje, cuplaje, frâne, dotări interne); service pentru autovehicule Railway Infrastructure – infrastructură/ automatizări şi semnalizări pentru calea ferată Public Transport/Transport IT/Services – dotări pentru staţii/ sisteme de informaţii pentru pasageri/ management – software pentru transport/ Managementul transportului/ Comunicaţii/ Prelucrarea datelor/Logistică în transportul de marfă – servicii (consulting, finanţare, întreprinderi de transport, asociaţii, ştiinţă şi cercetare) Interiors – interioare pentru vehicule pe sine şi pentru autobuze/tablouri de bord/suporturi pentru bagaje, bare de susţinere/sisteme de climatizare, etc. Tunnel Construction – materiale şi echipamente de construcţie – componente si accesorii, tehnica de securitate, comunicaţii, servicii de reparație şi mentenanţă, consultanţă.

INNOTRANS 2014 considerată cea mai importantă platformă internaţională pentru transportul pe şine de marfă şi persoane, atât urban cât şi interurban, are loc sub deviza “Mobility 4.0” – înţeleasă drept o nouă şansă pentru transport şi circulaţie, o rampă de lansare pentru soluţii inteligente în acest domeniu, o punte între prezent şi viitor.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *